event_note Filmska projekcija
11.06.2018 - 11.06.2018 access_time 19:00

Projekcija filma „Lepota poroka“ 11. juna u Velikoj sali Kulturnog centra

location_on Velika sala
event_note Filmska projekcija
11.06.2018 - 11.06.2018 access_time 19:00

Projekcija filma „Lepota poroka“ 11. juna u Velikoj sali Kulturnog centra

location_on Velika sala

Film „Lepota poroka“, sada digitalizovan i restaurisan od strane Jugoslovenske kinoteke, biće prikazan u ponedeljak 11. juna u 19 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Ulaz je besplatan!

„Lepota poroka“ je komedija koja opisuje savremeno vreme lišeno moralnih vrednosti. Film predstavlja svet brutalnosti u krševima Crne Gore gde još vladaju stari zakoni časti i krvi. Tu se pojavljuje Đorđe, čovek koji je postao „neko i nešto“ dole na obali i skroz preokreće arhaičan svet sela Međeđe. Sa sobom odvodi kuma i njegovu ženu Jagliku. Muž se zaposli u solani, a žena kao spremačica u nudističkom kampu. Susret sa sasvim drugačijim svetom šokira dvoje ljudi više nego što se može zamisliti i potpuno menja njihove živote. Priča koja prvo izaziva smeh, na kraju ostavlja ukus gorčine i dileme.

Da bi se ovo kultno delo očuvalo, Jugoslovenska kinoteka je izradila digitalizovano restaurisano izdanje. Projekat „Vip Kinoteka“, u okviru koga se prikazuje film, zajedno potpisuju Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile, omogućuje da sjajni klasici jugoslovenske i srpske produkcije dođu pred staru ili potpuno novu publiku, koja će se na najbolji način posredstvom kvalitetnih restaurisanih kopija možda prvi put sresti sa odabranim delima domaće filmske produkcije. Digitalna restauracija daje trajno visok standard kvaliteta, u čemu u regionu neporecivo prednjači Odeljenje digitalne restauracije Jugoslovenske kinoteke.

Partner projekta u Novom Sadu je Kulturni centar Novog Sada.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja