event_note Филмска пројекција
11.06.2018 - 11.06.2018 access_time 19:00

Пројекција филма „Лепота порока“ 11. јуна у Великој сали Културног центра

location_on Велика сала
event_note Филмска пројекција
11.06.2018 - 11.06.2018 access_time 19:00

Пројекција филма „Лепота порока“ 11. јуна у Великој сали Културног центра

location_on Велика сала

Филм „Лепота порока“, сада дигитализован и рестаурисан од стране Југословенске кинотеке, биће приказан у понедељак 11. јуна у 19 часова, у Великој сали Културног центра Новог Сада. Улаз је бесплатан!

„Лепота порока“ је комедија која описује савремено време лишено моралних вредности. Филм представља свет бруталности у кршевима Црне Горе где још владају стари закони части и крви. Ту се појављује Ђорђе, човек који је постао „неко и нешто“ доле на обали и скроз преокреће архаичан свет села Међеђе. Са собом одводи кума и његову жену Јаглику. Муж се запосли у солани, а жена као спремачица у нудистичком кампу. Сусрет са сасвим другачијим светом шокира двоје људи више него што се може замислити и потпуно мења њихове животе. Прича која прво изазива смех, на крају оставља укус горчине и дилеме.

Да би се ово култно дело очувало, Југословенска кинотека је израдила дигитализовано рестаурисано издање. Пројекат „Вип Кинотека“, у оквиру кога се приказује филм, заједно потписују Југословенска кинотека и Vip mobile, омогућује да сјајни класици југословенске и српске продукције дођу пред стару или потпуно нову публику, која ће се на најбољи начин посредством квалитетних рестаурисаних копија можда први пут срести са одабраним делима домаће филмске продукције. Дигитална рестаурација даје трајно висок стандард квалитета, у чему у региону непорециво предњачи Одељење дигиталне рестаурације Југословенске кинотеке.

Партнер пројекта у Новом Саду је Културни центар Новог Сада.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања