event_note Позоришна представа
22.11.2022 - 22.11.2022 access_time 20.00

Представа „Ми деца са станице ЗОО“ 22. новембра у Великој сали КЦНС

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
22.11.2022 - 22.11.2022 access_time 20.00

Представа „Ми деца са станице ЗОО“ 22. новембра у Великој сали КЦНС

location_on Велика сала

Представу „Ми деца са станице ЗОО“ која је рађена у копродукцији Културног центра Новог Сада и драмског студија „Шмиранти“ можете погледати 22. новембра у Великој сали КЦНС с почетком у 20.00 часова.

Представа „Ми деца са станице ЗОО“ инспирисана је култним филмом из 1981. године који је базиран на истинитим догађајима о животима тинејџера из западног Берлина. Ова прича отворено приказује наизглед скривени живот младих, њихове изласке, дружења, љубави, поремећене породичне односе, конзумирање алкохола и дроге, проституцију и на крају смрт као честу последицу оваквог живота на ивици.

Представа након више од 40 година од ових догађаја на другом крају Европе повлачи паралеле са животом младих у Србији и поставља питање да ли се такве ствари дешавају само по мрачним хаусторима и железничким станицама неким девојкама и младићима које не познајемо или се могу догодити било коме и било где. Да ли је ово био живот једне генерације младих или само волимо да држимо очи полузатворене?

Књига и филм по којима је настала ова представа у многим земљама били су цензурисани или забрањени. У представи играју новосадски тинејџери, истих година као они по којима је прича и настала.

Улазнице се могу купити на билетарници КЦНС или резервисати на број телефона: 062/791-120.

Цена улазница: 200 динара

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања