Предавање „Стрес – убица нежног лица“ 28. марта у Клубу “Трибина младих”

Тип најаве: Трибине
Датум: 28/03/2018 До: 28/03/2018
Време: 19:00
Локација: Трибина младих

У оквиру циклуса „Ја, прво лице множине”, у среду 28. марта са почетком у 19 часова, у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада биће одржано предавање проф. др Николе Чанка – доктора Ника, под називом „Стрес – убица нежног лица“.

“Кад до сада још нисмо полудели, онда ставрно нисмо нормални!”
(Са једног новобеоградског графита.)

Стрес је саставни и неизбежни део живота. Да њега нема, не би било ни човековог сталног мењања кроз трајну борбу за успостављање нарушених унутрашњих динамичких равнотежа, кроз мењање навика, начина реаговања и начина свеукупног функционисања.
Како је немогуће живети без стреса, мудрост је научити како да се његови негативни ефекти учине што мањим, како да се са њиме саживимо, како да у том процесу стално побеђујемо успостављањем физичких, менталних, духовних и социоемоционалних равнотежа.
Како стрес може значајно утицати на смањење квалитета живота, пословне и опште животне ефикасности и ефектности, потребно је континуирано предузимати активне кораке како би се његови негативни ефекти свели на минималну могућу меру.
Ако се придружите др Нику на овом предавању, бићете у прилици да измерите свој актуелни ниво стреса, препознате његове симптоме, упознате седам основних категорија његових узрока и при томе овладате са бар три технике које ће вам помоћи да превенирате и/или минимизујете последице, како акутног, тако и хроничног стреса.

Нешто и о проф. др Николи Чанку:

Проф. др НИКОЛА М. ЧАНАК – Dr. Nick
• Интернационални предавач и персонални тренер (Business & Life Coach);
• Професор Примењене психологије и Комуникологије;
• Професор Лидерства и Персоналног менаџмента;
• Професор Wellnes-a (Теорије здравог живљења), Физиологије спорта и Хигијене спорта;
• Доктор Медицинских наука и специјалиста (форензичар).

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language