event_note Концерт
23.04.2024 - 23.04.2024 access_time 20.00

ОСМЕХ НОВОГ ПРОЛЕЋА – концерт Немање Нешића

location_on Велика сала
event_note Концерт
23.04.2024 - 23.04.2024 access_time 20.00

ОСМЕХ НОВОГ ПРОЛЕЋА – концерт Немање Нешића

location_on Велика сала

У оквиру програма Музичке редакције Културног центра Новог Сада одржаће се промоција књиге и ЦД-а „Лет без летења“ Немање Нешића. То ће уједно бити и вече јубиларног обележавања три деценије од Немањиног првог албума са групом Ревир (1994) и плоче Раскршће објављене за ПГП РТС. Уз многобројне госте, од пријатеља из Ревира, бенда Мали принц који је Немања водио током друге декаде две хиљадитих, па све до најсвежијих сарадника, биће то концерт с избором песама у поменутом распону, од прве његове ауторске, до данас. Пре и после концерта публика ће моћи да купи нову књигу и ЦД  Лет без летења у склопу издања по промотивној цени издавача „Графопринт” из Горњег Милановца.

Чланови сталне поставе бенда на сцени су: Немања Нешић (вокал, гитара), Светозар Нешић (клавир), Предраг Дмитровић (бас гитара) и Ђорђе Бубњевић (бубњеви и кахон).

Концерт почиње у 20.00 часова уз бесплатан улаз, а одржаће се у Великој сали Културног центра Новог Сада, у уторак 23. априла 2024.

Немања Нешић (1976), дипломирани композитор и кантаутор из Новог Сада. Дипломирао је Композицију на Академији уметности у Новом Саду. Као аутор, током деведесетих година водио је бенд Ревир, а од две хиљадитих бенд Мали принц. Од 2016. године ради самостално као кантаутор, али и компонује музику на стихове песника које воли.

Са бендовима ауторски потписује музичка издања: Раскршће (ПГП, 1994) и Партенон (Метрополис, 1998) са групом Ревир; Лако је (ПГП, 2006), Јесењи ноцтурно (ДОО „Дневник”, 2011) и Људи као ми (са глумцем Жарком Степановим, Асоцијација гитариста Војводине, 2014) са групом Мали принц.

Самостална издања: Само да си ту (Vojvodina music, 2004); Све што слутња шапне (Croatia Records, 2017, на стихове Добрише Цесарића); Јабуке, птице, тамбурице (Асоцијација гитариста Војводине, 2018, (на стихове Милоша Галетина); Нове сенке (Асоцијација гитариста Војводине, 2020, (на стихове Милоша Црњанског); Валови (Југотон – Croatia Records, 2021, (на стихове Енеса Кишевића) и На истом путу (Креативни центар „Вигвам”, 2022).

У пролеће 2024. године потписује уовор са „Далас рекордсом” из Загреба и објављује сингла Бејби гудбај, обраду песме ријечког бенда Анфас.

У сарадњи са књижевником и кантаутором Милошем Зубцем урадио je троструко штампано ЦД издање, музичко-песничку едицију Јучерашњи свет, коју су заједнички објавили Асоцијација гитариста Војводине и Креативни центар „Вигвам” из Новог Сада. Наредне године објављен је и ЦД Сутрашњи свет, посвећен поезији за децу.

У Загребу је новембра 2018. дебитовао на чувеном фестивалу шансоне Шансонфест као први и до сада једини представник из Србије, с ауторском песмом Le Peintre. На истом фестивалу наступао је и 2021, 2022. и 2023. године, са такође ауторским песмама Једној дами, Као из старих филмова и Марина.

У јулу 2022. године наступио је на 27. Марко Поло фесту на Корчули, с ауторском песмом Ноћи бесане и освојио 3. награду стручног жирија, међу двадесетак учесника из Хрватске и региона.

Учествује и на бројним књижевним фестивалима, а поред поменутих песника, компоновао је и на стихове Владислава Петковића Диса, Мирослава Антића, Јована Дучића, Вјекослава Мајера, Пера Зубца, Стевана Раичковића, Тина Ујевића, Бранка Ћопића, Лазе Костића, Ђуре Јакшића, Томислава Домовића, Витомира Николића и многих других.

Ради и као аранжер, продуцент и инструменталиста, где се издвајају синглови поп групе Ева Браун (Ти си све и Јадранско море) које потписује као продуцент. Пише музику за позориште, телевизију и за децу. Освајао је прве награде на дечијим фестивалима као и у оквиру позоришних фестивала. У области класичне музике 2018. године објавио је ЦД Ноктурна за клавир, а компоновао је и низ камерних и хорских дела и једну симфонијску поему.

Објавио је четири књиге: хронику о првом бенду Ревир – једна прича (Прометеј, 2011), збирку певане поезије Са друге стране ока (Прометеј, 2019) и збирку песама Нове даљине (Тиски цвет, 2021) и Лет без летења са пропратним ЦД-ом (Графопринт, 2024).

Његов рад и каријера представљени су у НС Рокопедији и Енциклопедији војвођанске забавне и поп музике аутора Богомира Мијатовића, као и у енциклопедији 50 година Удружења композитора Војводине.

Аутор фотографије: Емир Мемедовски

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања