event_note Трибине
17.10.2013 access_time 18.30 сати

Психополис – Интeрнeт, пoрнoгрaфскa свeст и зaвиснoст oд сeксa

location_on Трибина младих
event_note Трибине
17.10.2013 access_time 18.30 сати

Психополис – Интeрнeт, пoрнoгрaфскa свeст и зaвиснoст oд сeксa

location_on Трибина младих

Logo Tribina+KCNS goreВанредна ПСИХОПОЛИСОВА месечна трибина у Културном центру Новог Сада

Учествују:

– Петер Топић, сертификовани терапеут за сексуалну зависност, вођа Центра за психотерапију на Националном институту за психотерапију у Љубљани, директор Института за зависност и трауму у Љубљани и аутор предговора за српско издање књиге Излазак из сенке зависника од секса Патрика Карнса (Психополис), која је повод овој трибини.

– Александра Бубера, психијатар и психотерапеут

Улаз слободан!
Књигу „Излазак из сенке зависника од секса“ посетици ће моћи да купе по промотивној цени.

О предавачу и теми:
На трибини ће бити речи о томе како је могуће да особа постане зависна од нечега што није супстанца? Које су најчешће зависности везане за интернет и зашто људи постају тако лако зависни од активности на интернету? Шта је интернет и cyber sex и шта је то зависност од интернет секса? Да ли су сви људи који гледају порнографију на интернету зависници? Како се зависност дефинише и како препознајемо зависника? 
Петер Топић је психотерапеут, познати словеначки стручњак за ову проблематику који је први на овим просторима прошао тренинг у САД и постао лиценцирани терапеут зависности од секса (пети у Европи). Вођа је Центра за психотерапију на Националном институту за психотерапију у Љубљани и директор Института за зависност и трауму, такође у Љубљани. 
Више на www.petertopic.si
Петер Топић је одржао неколико веома запажених и посећених радионица на прошлогодишњем Конгресу психотерапеута Србије, тако да је због великог интересовања у органи-зацији Психополиса Петер Топић је након тога одржао више радионица у Београду и Новом Саду на тему Терапијски рад са зависнима од секса. Више на www.tacentar.net

Психополис - Интeрнeт, пoрнoгрaфскa свeст и зaвиснoст oд сeксaО књизи:
Патрик Карнс: ИЗЛАЗАК ИЗ СЕНКЕ ЗАВИСНИКА ОД СЕКСА
У време када многи људи задовољавају своје сексуалне потребе преко интернета гледањем порнографских садржаја, ова врста зависности је све актуелнија и појављује се као феномен у индивидуалном, партнерском и породичном животу, али и психотерапијском раду. Глумци Чарли Шин и Дејвид Духовни познати су зависници од секса, али ову дијагнозу и поремећај имају и бројни анонимни људи којима ова врста зависности уништава живот. Аутор нам помаже да препознамо разноврсне заблуде о сексуалности, односима, љубави и зависности, о томе шта раздваја човека који тражи ужитке у животу од онога који је зависник. 
– Књига је драгоцени извор помоћи зависнику који је донео одлуку да промени свој живот. Пружиће му подршку при опорављању од зависности и избору здравијих образаца понашања. Аутор прецизно објашњава динамику циклуса зависности, шаљући охрабрујућу поруку да постоји помоћ и излаз из зависности – пише у предговору Петер Топић
http://www.psihopolis.edu.rs/index.php?option=com_k2&view=item&id=110:terapija-zavisnici-text&Itemid=107

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања