event_note Циклус
30.04.2014 - 30.04.2014 access_time 20 сати

КОНЦЕРТ – Васа Вучковић и Наташа Пенезић

Циклус: "Павиљон музике"
location_on Трибина младих
event_note Циклус
30.04.2014 - 30.04.2014 access_time 20 сати

КОНЦЕРТ – Васа Вучковић и Наташа Пенезић

Циклус: "Павиљон музике"
location_on Трибина младих

 

Duo ”Vers la Flamme”

 

 

Кларинетиста Васа Вучковић (1985.) и пијанисткиња Наташа Пенезић (1984.) завршили су основне и мастер студије на Академији уметности у Новом Саду (класе проф. Николе Срдића и проф. Светлане Богино). Васа Вучковић усавршавао се на мајсторским курсевима реномираних педагога: Michel Arrignon, Мате Бекавац, Јоже Котар, Tadej Kenig, Béla Kovács, Zsolt Szatmári, Paolo Beltramini, François Benda. Наташа Пенезић је 2012. године, након завршених мастер студија на Краљевском колеџу за музику у Штокхолму, уписала докторске студије на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за клавир, у класи проф. др Дубравке Јовичић.

Васа Вучковић је победник Интернационалног такмичења „Anton Eberst“ 2010. године у Новом Саду,те добитник Специјалне награде на Десетом међународном такмичењу камерних састава дувача 2011. године у Панчеву као и 1. награде на Такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу 2004. године. Наташа Пенезић је добитник бројних награда на међународним такмичењима међу којима се издвајају: 1. награда на Међународном такмичењу “Nikolai Rubinstein“ у Паризу (2000. и 2002.), 1. награда на Пијанистичком форуму “Citta di Chioggia“ (2001.), 2. награда на Међународном такмичењу “ROMA 2006“, као и 1. специјална награда у категорији камерних ансамбала (дуо Холик-Пенезић) на такмичењу ”Даворин Јенко” у Београду (2007. и 2008.) Након полуфинала на такмичењу Ljunggrenska tävlingen у Гетебургу 2011. добитник је стипендије Шведске краљевске академије за музичку уметност.

У марту 2014. године дуо ”Vers la Flamme” осваја 1. награду на Међународном такмичењу младих музичара ”Città di Treviso” (Италија), у категорији за интерпретацију савремене музике.

Дуо”Vers la Flamme” постоји од 2012. године. Избор програма рефлектује посвећен однос према уметничкој музици XX и XXI века. Дуо је до сада наступао у многим градовима Србије, са репертоаром који подразумева промоцију модерне и савремене музике као и премијерна извођења. Дуо је до сада снимао за Радио Нови Сад, те наступао на радијским емисијама посвећених класичној музици.

Октобра 2013. године Васа Вучковић и Наташа Пенезић, са групом младих уметника – бивших студената Академије уметности у Новом Саду, оснивају ”SINK Centar” (Syncratic Young New Contemporary Center). У септембру 2014. године биће реализован први пројекат овог удружења, уз подршку Министарства културе и јавног информисања, када ће по први пут у Србији бити изведен дупли концерт за клавир, чембало и два камерна састава америчког композитора Елиота Картера, уз премијерно извођење дела три српска композитора.

Програм:

Duo Vers la Flamme

 

Joseph Horovitz: Sonatine for clarinet and piano (1981)

                                     Allegro calmato

                                     Largo, quasi andante

                                     Con brio

Meyer Kupfrerman: The Magician (1986) Српска премијера

                                   Lento appasionato

                                   Allegretto

                                   Presto

                                   Lento rubato

Јасмина Митрушић Ђерић: Јата (2014) Светска премијера

(поруџбина Duo ”Vers la Flamme”)

 

                                     Врапци

                                     Галебови

                                     Чапље

                                     Ласте

                                    Свраке

 

Jonas Forssell: Sju Dödssynder (Седам смртних грехова) (1992-1994)

 

                                   Avund (Завист)

                                   Vrede (Гнев)

                                    Kättja (Блуд)

                                    Lättja (Лењост)

                                    Frosseri (Прождрљивост)

                                    Girighet  (Похлепа)

                                     Högmod (Гордост)

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања