event_note Концерт
20.07.2023 - 20.07.2023 access_time 19.00

Концерт „Српски тонови мира и љубави“ 20. јула у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Концерт
20.07.2023 - 20.07.2023 access_time 19.00

Концерт „Српски тонови мира и љубави“ 20. јула у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

У оквиру програма музичке редакције Културног центра Новог Сада одржаће се концерт за глас и гитаруСРПСКИ ТОНОВИ МИРА И ЉУБАВИ“.

Вече посвећено српским ауторима 19. и прве половине 20. века биће уприличено у четвртак, 20. јула 2023. године с почетком у 19.00 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

Учествују: Тања Андријић, сопран и Урош Дојчиновић, гитара.

Програм:

Петар Станковић (1908–1995): „За мир, да ратовима, знај, заувек буде крај!“
Јосиф Шлезингер (1794–1870): „Браћо Срби, радујмо се“
Aтанасије Николић (1803–1882): „Све што мене окружава“
Михајло Обреновић (1823–1868): „Сунце јарко“
Никола Ђурковић (1812–1875): „Славне кћери серпске чернооке“
Јаша Томић (1902–1941): „Ти већ спаваш, злато моје“
Стеван Малек (1904–1988): „Опрости ми, мила мати“

Исидор Бајић (1878–1915): „Веруј да те љубим” и „Све док је твога благог ока”
Рудолф Ферман (тридесете године 20. века): „Ноћни немир“ и „Опомена“
Живко Хинић: „На пут се спремам“
Мирко Марковић (1914–1978): „Танго-серенада“

Улаз је слободан!

Добро дошли!

 

Мр Тања Андријић, оперска и концертна уметница, добитница  награда „Златни беочуг“ и  „Златна значка” oд Културно-просветне заједнице Србије, добитница  ордена „У знак сећања на вишегодишња мисионарска и просветитељска залагања” у Санкт-Петербургу, лауреат на међународним и државним такмичењима, председник удружења „Хор Краљица Марија”, члан Крајишке српске академије наука и уметности, члан Удружења музичких уметника Србије, наставник соло-певања у  Музичкој школи „Мокрањац”.

Магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду у класи професорке Александре Ивановић с највишом просечном оценом и престижном наградом факултета „Анита Мезетова”. Своје школовање и усавршавање је наставила на Факултету музичке уметности у Немачкој, у класи реномираног професора Рудолфа Пјернаја.

Своју каријеру је започела у главним улогама сопранског фаха у најзначајнијим оперским кућама широм Европе, међу којима су: Берлинска државна опера, Опера Лајпциг, Салцбуршки фестивал, а такође наступала је и у Народном позоришту у Београду и македонском Народном театру у Скопљу.

Одржала је солистичке концерте са уметницима из Бољшој театра,  солистима Војног хора „Александров” из Москве и солистима „Руских козака”.

Уметница је дуго ангажована и у извођењу савремене српске ауторске музике и концертној делатности у земљи и иностранству. Одржала је солистичке концерте у Француској, Немачкој, Аустрији, Италији, Русији, Румунији, Републици Српској и Македонији.

Објавила је четири ЦД-а, од којих је ЦД „ Звездане ноте“ објавила за издавачку кућу ПГП-РТС.

 

Урош Дојчиновић, гитариста, композитор, музиколог, педагог и публициста, уметнички директор фестивала ВРЊЦИ, започео је учење класичне гитаре и студије књижевности у Беогарду, дипломирао на Музичкој академији у Загребу, а потом завршио постдипломске студије одбранивши два доктората на интердисциплинарним музичким темама на Филолошком и Филозовском факултету Универзитету у Београду. Дојчиновићева уметничка активност обухвата преко 3500 наступа остварених широм света, велики број радио и телевизијских емисија, више стотина одржаних стручних предавања, мајсторских семинара и учешћа у раду различитих домаћих и међународних жирија. Објавио је преко 600 стручних радова и снимио више од 70 дискографских издања (ЛП-плоча, музичких касета, ЦД и ДВД албума) за различите издавачке куће у Европи, Америци и Азији. За вишеструко уметничко деловање награђен је са више од 60 медаља, плакета, диплома и других признања у земљи и свету.

Фото: лична архива

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања