event_note Концерт
25.03.2022 - 25.03.2022 access_time 19.00

Концерт Софије Палуровић 25. марта у Градској кући

location_on Друга локација: Градска кућа
event_note Концерт
25.03.2022 - 25.03.2022 access_time 19.00

Концерт Софије Палуровић 25. марта у Градској кући

location_on Друга локација: Градска кућа

У оквиру музичког програма Културног центра Новог Сада биће одржан концерт пијанисткиње Софије Палуровић.

Концерт ће се одржати у Свечаној сали Грaдаске куће Новог Сада у петак, 25. марта са почетком у 19 часова.

Публика ће имати прилику да ужива у делима композитора који су оставили велики траг на клавирску музику међу којима су: L. van Beethoven, F. Schubert, A. Scriabin,  и C. Debussy.

Софија Палуровић почиње своје музичко школовање са 8 година, у класи Татјане Вукмановић, а са 17 година је примљена у класу аустријског пијанисте и диригента, Стефана Владара, на Универзитету за музику и извођачке уметности у Бечу.

Током свог школовања, освојила је награде на многим међународним такмичењима у Србији и иностранству, укључујући прву награду на Piano Talents у Милану, Италији и другу награду на Међународном такмичењу младих пијаниста „Петар Коњовић“ у Београду. Усавршавала се код реномираних педагога и пијаниста као што су Jacques Rouvier, Angela Hewitt, David Westfall и други.

У Аустрији је наступала у концертним дворанама попут Brucknerhaus-a, Alte Schmiede i Gesellschaft für Musiktheater , а у јулу 2018. годинe је примљена као активни учесник на престижну летњу академију у Lübecku, која је део познатог немачког фестивала Schleswig-Holstein. У 2022. години се радује концертима у Аустрији, Србији, Швајцарској и Немачкој где ће са контрабасистом Домиником Вагнером наступити у престижној дворани Beethoven-Haus у Бону.

Софија је пијанисткиња чији се рад базира на различитим пројектима, како солистичким тако и камерним, колаборативним и експерименталним. Осим тога је запослена као асистент секретаријата клавирског одсека на Универзитету за музику и извођачке уметности у Бечу, где редовно организује концерте и такмичења за младе пијанисте и наставља своје мастер студије у класи пијанисткиње Јасминке Станчул.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања