event_note Концерт
21.03.2019 - 21.03.2019 access_time 20.00

Концерт пијанисте Андрије Јововића 21. марта у Градској кући

location_on Друга локација: Градска кућа, Свечана сала
event_note Концерт
21.03.2019 - 21.03.2019 access_time 20.00

Концерт пијанисте Андрије Јововића 21. марта у Градској кући

location_on Друга локација: Градска кућа, Свечана сала

КОНЦЕРТ

Андрија Јововић

 

четвртак 21. март 2019.
Свечана сала Градске куће
20 часова

Улаз бесплатан.

 

Културни центар Новог Сада успешно наставља сарадњу с Културно-информативним центром „Будо Томовић“ из Подгорице, концертом младог и талентованог црногорског  пијанисте Андрије Јововића  који ће се премијерно представити публици у Новом Саду.

Позивамо  све Новосађане да дођу и уживају у програму  који ће извести талентовани пијаниста Јововић,  а на ком су дела  истакнутих композитора: Јохана Себастијана Баха, Волфганга Амадеуса Моцарта, Доменика Скарлатија,  Фредерика Шопена, Клода Дебисија и Сергеја Прокофјева.

Иначе, подсећамо да је овај концерт шести заједнички пројекат две реномиране институције културе у оквиру сарадње која је обновљена у јуну 2017. године. До сада је у Новом Саду реализована прва самостална изложба уметничких фотографија „Бајковита мрежа одраза“ подгоричког фотографа Дамира Мурсељевића, а у подгоричком  КИЦ-у  изложба плаката и фотографија ,,10 година Антићевих дана” (2017. година).  У 2018. години гост КИЦ-а је био познати новосадски документарни фотограф Дарко Дозет који се представио  изложбом фотографија и промоцијом монографије „20 година у једној секунди“, представљен је  реномирани часопис „Поља“ и стваралаштво новосадског писца Душана Вејновића, док је у Новом Саду наступила црногорска оперска уметница Милица Добај.

 

ПРОГРАМ

Scarlatti

Sonata cis-mol L256

Scarlatti

Sonata E-dur L224

J. S. Bach

Tokata fis-mol BWV 910

A. Mozart

Sonata KV457 c-mol

Chopin

Balada g-mol br. 1

Debussy

Reflets dans l’eau (из свите Images I)

Prokofiev

Sonata no. 3

 

 

Пијаниста Андрија Јововић је рођен 1998. године на Цетињу. Потиче из музичке породице и своје музичко образовање започиње са 6 година. До краја школског образовања је био у класи проф. Лидије Скендер у Подгорици. Студирао је на бечком Универзитету за музику и извођачке уметности, у класи реномиране пијанисткиње проф. Наташе Вељковић. Редовно наступа и одржава концерте. Свирао је реситале и наступао у Бечу, у Котору на фестивалу „КоторАрт“, на Херцегновским Данима музике, у Подгорици, на Цетињу, у Србији, Босни и Херцеговини и Италији. Освајао је прве награде на бројним националним и интернационалним такмичењима. Неке од њих су: Citta di Avezzano, Рим (2011), Piano talents, Милано (2012), Пјетро Гаци, Скадар (2013), 2016 Петар Коњовић, Београд (два пута је освојио Трећу награду ) и 2016. Прва награда, са посебним комплиментима жирија. Ту је и Међународно такмичење у Тивту (2016), Међународно такмичење Бањалучки бијенале, Бања Лука (2014). Више пута је освојио Специјалну награду са максималним бројем поена на државном такмичењу Фестивал младих музичара (како соло, тако и у категоријама камерне музике). Учествовао је на бројним мастеркласовима и семинарима код многих познатих пијаниста и педагога, као што су Dmitry Bashkirov, Vladimir Viardo, Horst Leichtfried, Александар Сердар, Акико Еби, Борис Краљевић, Јури Кот и други. Тренутно је студент треће године клавира на Универзитету за музику и извођачке уметности (МДЊ) у Бечу, у класи реномиране пијанисткиње Наташе Вељковић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања