event_note Концерт
20.04.2023 - 20.04.2023 access_time 19.00

КОНЦЕРТ ФЛАУТИСТКИЊА ДРАГАНЕ ВЕЛИЧКОВИЋ, АНА МАРИЈЕ КРКУЛЕСКИ И ПИЈАНИСТКИЊЕ САНДРЕ ЈАКОПОВИЋ у Свечаној сали Градске куће

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Концерт
20.04.2023 - 20.04.2023 access_time 19.00

КОНЦЕРТ ФЛАУТИСТКИЊА ДРАГАНЕ ВЕЛИЧКОВИЋ, АНА МАРИЈЕ КРКУЛЕСКИ И ПИЈАНИСТКИЊЕ САНДРЕ ЈАКОПОВИЋ у Свечаној сали Градске куће

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

У оквиру програма музичке редакције Културног центра Новог Сада биће уприличен концерт флаутисткиња Драгане Величковић, Ана Марија Кркулески и пијанисткиње Сандре Јакоповић.

Концерт ће бити одржан 20. априла 2023. године у Свечаној сали Градске куће са почетком у 19. часова.

На програму ће бити извођена дела Моцарта, Гргина, Прокофјева и Доплера.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

 

Драгана Величковић је рођена у Приштини. Средње музичко образовање стекла је у Музичкој школи у Нишу. Дипломирала је и мастерирала у класи проф. Љубише Јовановића на Факултету музичке уметности у Београду. Мастер академске студије завршила је и на Високој школи за музику у Нирнбергу у Немачкој у класи проф. Маркоса Фрегнанија. Добитница је бројних награда и признања на такмичењима у земљи и иностранству. Била је члан Међународне летње академије „Toppenkurset“ у Норвешкој 2011. године. Наступала је на Међународном фестивалу флаутиста у Кини (Пекинг и Ћингдао) 2014. године. Сарађивала је са оркестром Београдске филхармоније и са оркестром „Camerata Serbica“. Од септембра 2014. до јуна 2015. године била је демонстратор и сарадник у настави у класи проф. Љубише Јовановића на ФМУ у Београду. Стипендисткиња је Фонда за младе таленте Републике Србије и добитница награде „Доситеја“ за постигнуте резултате у току школовања, као и стипендисткиња Високе школе за музику у оквиру програма за иностране студенте од 2016. до 2018. године. У Немачкој је сарађивала са оркестром Нирнбершке филхармоније, Нирнбершким симфоничарима као и оркестром у Хамелбургу и другима. Од 2010. до 2015. била је активни члан Хора флаута „Лола класик“. У августу 2015. године била је стипендисткиња Међународне летње академије (ИСА) из Аустрије, где се усавршавала код еминентних професора. Од 2016. до 2018. предавала је флауту у Музичкој школи „Штиглер“ у Нирнбергу, а затим у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић” у Београду. Тренутно је запослена као професор у Немачкој школи Београд.

Сандра Јакоповић је рођена у Никозији, Кипар, 1989. године. Почиње да свира клавир са пет година. Прва три разреда ниже школе завршава по програму Тринити колеџа-а из Лондона. Завршила је нижу и средњу музичку школу „Др Војислав Вучковић” у Београду, у класи проф. Катарине-Регине Стојковић. Основне и Мастер студије на Факултету Музичке Уметности у Београду, одсек за клавир завршила је као редован студент у децембру 2012. године, у класи проф. Дејана Стошића. Освајала је награде на међународним и домаћим такмичењима, а једно од најважнијих признања добија са само десет година, када као лауреат такмичења осваја „Grand Prix“ у Женеви. Наступала је за Телевизију РТС-а, у салама СКЦ-а, Велике дворане Коларчеве Задужбине, Галерији Коларца, Дому Војске, сали АРТГЕТ-а, у Великој сали Schloss Laudon-а у Бечу, у Котору у Цркви Светог Духа. У новембру 2015. године је одржала рецитал у цркви Св. Софије, завршни догађај Охридског Лета и поново наступа на истом фестивалу у августу 2017. године. У периоду од 2008. до 2010. године, редовно одлази у Женеву на усавршавање код проф. Ђорђа Милојковића. Године 2011. и 2012. похађа престижни Wiener Meisterkurse у Бечу. У јуну 2014. године уписала je постдипломске студије у Паризу у Scholi Cantorum, где у јуну 2017. године завршава трогодишње специјалистичке студије.

Ана Марија (Бановић) Кркулески је завршила основне академске и мастер студије на Факултету Музичке уметности у Београду у класи професора Љубише Јовановића. Школовање наставља на Музичкој академији града Базела у класи професора Феликса Ренглија где завршава мастер студије на смеровима Извођаштво и Музичка педагогија са најбољим оценама. Освојила је низ награда на домаћим и међународним такмичењима од којих се издвајају трећа награда, награда публике и награда за најбољег извођача из Србије на Међународном такмичењу музичке омладине Jeunesses Musicales у Београду 2017. године, прва награда на такмичењу камерне музике Anton Reiha у Бечу, затим прва награда и звање лауреата на Међународном такмичењу Петар Коњовић и Републичком такмичењу у Београду. Од 2010. до 2013. била је ангажована као демонстратор у класи проф. Љубише Јовановића на дувачком одсеку Факултета музичке уметности у Београду. Током школовања у Србији била је члан оркестра „Camerata Serbica’’, хора флаута „Лола класик’’, а успешно је сарађивала и са оркестрима Радио Телевизије Србије и Београдском Филхармонијом.

 

Фото: приватна архива

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања