event_note Промоција књиге
21.10.2022 - 21.10.2022 access_time 19.00

КЦНС књигомат: промоција збирке „Пут у Лилипут“ Драгољуба Павлова

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
21.10.2022 - 21.10.2022 access_time 19.00

КЦНС књигомат: промоција збирке „Пут у Лилипут“ Драгољуба Павлова

location_on Трибина младих

У оквиру пројекта КЦНС књигомат који промовише издања Културног центра Новог Сада, као и савремене издавачке подухвате, 21. октобра 2022. године с почетком у 19 часова у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада одржаће се промоција песничке збирке Пут у ЛилипутДрагољуба Павлова. На промоцији ће поред аутора говорити Владимир Копицл и Ненад Милошевић.

„Пета песникова књига Пут у Лилипут у себи тематски и мотивски сабира искуства и поступке књига насталих пре књиге Дунавска. Фрагменти, фрактали, фразе, слике и сцене из филмова, сликарства, књижевности, флоре, бајки, народне књижевности, биологије, слике премодерних заједница и савременог осећања света и живота граде песнички универзум у извесној мери комплекснији у односу на раније књиге.

Крећући се слободно од дечје наивног, припростог, очуђујућег до узвишеног, озбиљног и пародичног гласа, наратор час звучи као Петко, а час као филозоф језика. То није невиност и непосредност Блејка или Витмена него пре Бекетовска лиризована немогућност објективизовања жеље у исказу. Ипак се радост надвија над тим светом, радост игре, песничког језика схваћеног као игра која ствара структуре које своје аналогије проналазе у дискурсу моћи, смрти, воље.

Књига Пут у Лилипут је књига будних снова какву би можда волео Макс Ернст, сликар који је будан сањао. Она има елемената бајки, филма, фотографије, цртаног филма, стрипа, који би се можда допао и Кременку. У извесном смислу, она је каталог неоавангардне уметности, и сама збирка експеримената у поезији, а опет и лирска књига, књига смеха и суза.“ (Ненад Милошевић)

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања