event_note Изложба
24.02.2020 - 06.03.2020 access_time 20.00

Изложба слика „On the Beach“ Петра Шушулића од 24. фебруара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
24.02.2020 - 06.03.2020 access_time 20.00

Изложба слика „On the Beach“ Петра Шушулића од 24. фебруара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба слика „On the Beach“ Петра Шушулића биће отворена у понедељак, 24. фебруара у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада и трајаће до 6. марта. 

 

О изложби

Све изложене слике су настале у последњих годину дана. Резултат су осећања задовољства, атмосфере, дијалога са самим собом у виду цртежа, боје и експресивног дејства. Сублимација су жеља, комуникације, шале, табуа, интерпретације. Искуствено су проживљени. Сладоледи су истргнути из контекста лаке и опуштене приче. Верујем да хумор може да омогући посматрачу богатију и садржајнију перцепцију и јаснију слику онога што ме окупира. Надам се. Највећи део захвалности дугујем Грчкој и лету, ономе што носе. Посебно у зимско доба. Ликовни језик који говорим наставићу да негујем, као што он мене чува од уморне свакодневнице. За то ћу остати привилегован.
Добродошли.

О аутору

Петар Шушулић је рођен 1970. године у Врбасу. Редовне и постдипломске студије сликарства завршио је на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића, професора Халила Тиквеше и професора Владе Ранчића. Имао је 21 самосталну изложбу слика у Новом Саду, Нишу, Сомбору, Врбасу, Суботици, Сремским Карловцима… Учесник је бројних колективних изложби, ликовних колонија и радионица, хуманитарних акција. Добитник је више награда за сликарство и цртеж, члан УЛВ. Живи и ради у Кули и Врбасу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања