event_note Изложба
21.09.2020 - 02.10.2020 access_time 08:00

Изложба „Скривени рефлекси“ Смиљане Хаџић до 02. октобра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
21.09.2020 - 02.10.2020 access_time 08:00

Изложба „Скривени рефлекси“ Смиљане Хаџић до 02. октобра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба „Скривени рефлекси“ Смиљане Хаџић моћи ће да се погледа од 21. септембра до 02. октобра у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада, уз прописане мере заштите, или на линку Виртуелне галерије ликовног програма.

СКРИВЕНИ РЕФЛЕКСИ

Годинама уназад долазећи на неку од изложби у Музеј савремене уметности Војводине снимала сам витраж „Пркос“ аутора Зорана Павловића. Тако сам и почела и сама да се укључујем у ову светлосну игру. Велики изазов за мене је био да ухватим тренутак рефлекса фотоапаратом. Једног дана дочекало ме је непријатно изненађење, нигде ни витража, ни светла, само неке витрине. Помислила сам привиђење или стварност и упитала се шта би Зоран Павловић рекао на све ово када би могао то да види. Верујем да се својевремено много радовао кад је витраж засијао на фасади Музеја. Сада чами потпуно скрајнут, заклоњен неким дрвећем, зарђалих оквира са понеким оштећеним стаклом. Међутим, једно око са витража гледа и даље, пркоси зубу времена и људском немару.

Смиљана Хаџић (Крушевац, 1936) по струци је графичар, а бави се цртежом, акварелом, графиком, таписеријом, колажом и фотографијом. Члан је УПИДИВ-а од 1973. године. Поред седамнаест самосталних изложби, учествовала је на више од сто колективних изложби у земљи и иностранству, на бијеналним и тријеналним изложбама (ФОРМА, УПИДИВ, Новосадски салон, Мајски салон Београд, Златно перо Београда, Збирка „Атељеа 61“…), као и на више колонија. Најдужу сарадњу остварила је са Установом за израду таписерија „Атеље 61“ од 1982. године до данас.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања