event_note Изложба
08.10.2018 - 19.10.2018 access_time 20:00

Изложба „On the spot“ – дигитална инсталација Ивана Шуковића од 08. октобра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
08.10.2018 - 19.10.2018 access_time 20:00

Изложба „On the spot“ – дигитална инсталација Ивана Шуковића од 08. октобра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба „On the spot“ – дигитална инсталација Ивана Шуковића биће отворена у понедељак, 08. октобра у 20:00 часова у „Малом ликовном салону“ Културног центра Новог Сада. Изложба ће трајати до 19. октобра. 

„…Изложба On the spot актуелизује проширени облик фотографије за који се везују архивски материјал, аудио и видео записи. Пројекат истражује потенцијал старе фотографије и препознаје њено другачије значење, подвргавајући се различитим уметничким медијима у циљу новог читања претходних етапа фамилијарног идентитета. У раду је незаобилазан контекст архивске уметности која презентацијом фотографске грађе из прошлости преиспитује, актуелизује и ангажује садашњост…“. (Аутор)

Иван Шуковић (1981) рођен је у Подгорици. Тренутно завршава докторски пројекат на Универзитету уметности у Београду, одсек Вишемедијска уметност. Магистрирао на одсеку Дигиталне уметности и нови медији (ФМК), а диплому основних студија стекао из области књижевности на Филозофском факултету на Универзитету Црне Горе. Излагао је самостално и на колективним изложбама у земљи и у иностранству, а за свој рад је награђиван. У досадашњој пракси бавио се анализом социјалне реконструкције детињства и меморије, наглашавајући значај биографског, као и тему дијалога и везе између различитих дискурса породичне прошлости. Усавршавао се стручно у уметничким резиденцијама у Норвешкој (Осло) и Немачкој (Берлин). Организовао је и кустосирао бројне изложбе и уметничке пројекте. Члан је Удружења ликовних умјетника Црне Горе (УЛУЦГ).

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања