event_note Изложба
30.10.2017 - 05.11.2017 access_time 20:00

Изложба „Ликовни круг“ до 6. новембра у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Изложба
30.10.2017 - 05.11.2017 access_time 20:00

Изложба „Ликовни круг“ до 6. новембра у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Oтварање 21. годишње изложбе Удружења уметника Петроварадинске тврђаве „Ликовни круг“ одржаће се у понедељак, 30. октобра у 20 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

Четрдесет еминентних уметника изложиће по један рад на традиционалној Годишњој изложби, а биће то прилика за публику да види новине у стваралаштву уметника који већ више од шест и по деценија стварају у атељеима на Петроварадинској тврђави и који су тако, од овог велелепног утврђења и симбола Новог Сада, направили да је Петроварадинска тврђава и једина уметничка колонија у свету која у континитету ради више од 65 година.

Заинтересовани ће моћи уметничка дела да погледају у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада од 30. октобра до 5. новембра, а затим, од 6. до 27. новембра 2017. године у атељеима њених аутора на тврђави. Оваквом концепцијом Годишње изложбе, Удружење уметника Петроварадинске тврђаве „Ликовни круг“ жели да подсети публику да може да посети ове јединствене креативне радионице на Петроварадинској тврђави јер је Нови Сад јединствен у свету и по томе.

Сасвим намерно, уметничка дела ће бити изложена у атељеима аутора 21 дан, јер се сасвим смерно, Удружење уметника Петроварадинске тврђаве „Ликовни круг“ одазвало позиву Града Новог Сада да својим креативним идејама и програмима учествује у припреми пројекта нашег Града за кандидатуру „Нови Сад – Европска престоница културе 2021“. Пројекат „Кругови круга“ један је од пројеката који су позитивно оцењени од стране интернационалног тима експерата, те се тако и званично налази у програму кандидатуре са којим је Нови Сад аплицирао за титулу Европска престоница културе 2021. године, коју је и освојио.

 

Програм отварања:

Понедељак, 30. октобар 2017.

20 часова

Клуб „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада

Проф. Сенка Недељковић, сопран (Виља Лобос: „Мелодиа сентиментал“) уз клавирску пратњу проф. Александре Ракић;

-Изложбу ће отворити Данило Вуксановић – сликар.

СПИСАК УЧЕСНИКА

21. Годишње изложбе Ликовног круга, 30. 10 –27.11 2017.

 

Никос Арванитидис, Зоран Бабин, Ивана Бјелица, Јелена Бјелица, Душанка Бодулић, Марко Бодулић, Слободан Бодулић, Радуле Бошковић, Маја Буџаров, Андреја Васиљевић, Милош Васиљевић, Драгослав Вишекруна, Тања Вишекруна, Стојан Димовски, Саша Добрић, Гојко Ђуровић, Нада Ђуровић, Маја Ердељанин, Вера Зарић, Владимир Зубац, Бојан Кириџић, Ивана Косановић, Младен Маринков, Миња Микић, Милена Мишков, Драган Куруцић, Слободан Мојак, Слободан Недељковић, Мирослав Нонин, Сибила Петењи, Боривој Попржан, Бранислав Радошевић, Срђан Солдатовић, Милош Станојев, Душко Стојановић, Петар Ћурчић, Предраг Узелац, Бошко Шево, Владислав Шешлија и Предраг Шиђанин.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања