event_note Изложба
05.06.2017 - 17.06.2017 access_time 20.00

Изложба Борислава Николића, „Шпиц форме и отисци“, скулптуре и графике

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
05.06.2017 - 17.06.2017 access_time 20.00

Изложба Борислава Николића, „Шпиц форме и отисци“, скулптуре и графике

location_on Мали ликовни салон

Изложба уметника Борислава Николића под називом „Шпиц форме и отисци“ биће отворена у понедељак 5. јуна са почетком у 20 часова у Малом ликовном салону, Булевар Михајла Пупина 9. Изложбу можете погледати до 17. јуна, радним даном 10.00-20.00, суботом 10.00-13.00

 

„… Скулптуре Борислава Николића имају специфичан и препознатљив уметнички израз, кога чини карактеристичан поступак у формулисању скулптуралне форме и изложбени концепт. Обрада дрвета је, само наизглед, груба и сирова, али у бити је брижљиво дефинисаних површина испресецаних урезима различитих смерова и дубина, тако да су скулптуре изразите експресивне визуре. Тај моменат издваја и реализује у други ликовни простор, у графички отисак. Ови отисци су фрактали, такође шпицасте форме, дрворези обично отиснути у две боје, уствари су пројекција скулптуре, њено огледало, или њено ново лице. Тај концепт изложбе, комбинације скулптура и графика је оригиналан. Чини се да је настао у току самог процеса рада. Наиме, поступком паљења делова површина желео је да створи колоритни контраст, којим се преплићу детаљи форме, а пепео, који се при том ствара јесте одраз материје, односно њен негатив. Аверс и реверс је попут вечне игре светла и сенки…“ (Радмила Савчић)

Борислав Николић (Нови Сад, 1978) Академију уметности у Новом Саду завршио 2003. године, смер вајање у класи проф. Гордане Калјаловић. Мастер студије завршио 2010. године на истом студијском програму у класи проф. Борислава Шупута на тему: „Од пуне масе до растегљивости форме“. Члан СУЛУВ-а од 2006. године. Од 2009. године ради као наставник у Техничкој школи „Милева Марић-Ајнштајн“ у Новом Саду. Изражава се углавом кроз скулптуру и цртеж, али се не ограничава у зависности од идеје (графика-слика, фото-видео арт).
Учествовао је на више колективних изложби у земљи и неколико у иностранству. Приредио је осам самосталних изложби. Учесник вајарских симпозијума и ликовних колонија.

Коментари за овај чланак су затворени