event_note Filmska premijera
21.06.2013 access_time 21 sat

“Global Screanning day”, projekcija filma “I AM BREATHING”,

location_on Velika sala
event_note Filmska premijera
21.06.2013 access_time 21 sat

“Global Screanning day”, projekcija filma “I AM BREATHING”,

location_on Velika sala

I-AM-BREATHINGDanas u Kulturnom centru u 21 sat, “Global Screanning day”, projekcija filma “I AM BREATHING”, koji će u isto vreme biti emitovan i u bioskopima drugih delova sveta (Škotska, Meksiko, Rusija, Rumunija, Kenija, Indija, Irska, Belgija, Amerika…)

 “I AM BREATHING” je film o tankoj liniji između života i smrti.

Nil Plat promišlja poslednje dane svog života.

Za samo godinu dana, zdravo telo mladog oca postalo je potpuno paralizovano od vrata na dole. Kako je telo bivalo sve slabije, tako mu se menjao pogled na život:

„Neverovatno je koliko smo prilagodljivi kad to moramo da budemo. To je ono što nas čini posebnima i definiše nas kao ljudska bića. „

Znajući da mu je ostalo samo nekoliko meseci života, dok je još imao sposobnost govora, Nil je sastavio pismo i kutiju sa uspomenama za svog malog sina Oskara. Pitao se kako da da smisao proteklim godinama svog života? Kako da predvidi šta bi Oskar, kada poraste, želeo da zna o svom ocu?

Odlučio je da pokuša  da ispriča priču o svom životu uspomoć  uspomena i impresija o ljubavi, prijateljima i o vožnji motocikla.

Nil se suočava sa MND bolešću duhovito i iskreno, rešen da podeli poslednju fazu svog života preko bloga, koji je potresao njegove brojne korisnike. Tekstovi koje je Nil postavljao na blog i koji čine naraciju filma „I AM BREATHING“, postavljaju pitanje: “Šta je to što nas čini ljudima?”

Više informacija o filmu na sajtu: www.iambreathingfilm.com

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja