event_note Филмска премијера
21.06.2013 access_time 21 сат

“Global Screanning day”, пројекција филма “I AM BREATHING”,

location_on Велика сала
event_note Филмска премијера
21.06.2013 access_time 21 сат

“Global Screanning day”, пројекција филма “I AM BREATHING”,

location_on Велика сала

I-AM-BREATHINGДанас у Културном центру у 21 сат, “Global Screanning day”, пројекција филма “I AM BREATHING”, који ће у исто време бити емитован и у биоскопима других делова света (Шкотска, Мексико, Русија, Румунија, Кенија, Индија, Ирска, Белгија, Америка…)

 “I AM BREATHING” је филм о танкој линији између живота и смрти.

Нил Плат промишља последње дане свог живота.

За само годину дана, здраво тело младог оца постало је потпуно парализовано од врата на доле. Како је тело бивало све слабије, тако му се мењао поглед на живот:

„Невероватно је колико смо прилагодљиви кад то морамо да будемо. То је оно што нас чини посебнима и дефинише нас као људска бића. „

Знајући да му је остало само неколико месеци живота, док је још имао способност говора, Нил је саставио писмо и кутију са успоменама за свог малог сина Оскара. Питао се како да да смисао протеклим годинама свог живота? Како да предвиди шта би Оскар, када порасте, желео да зна о свом оцу?

Одлучио је да покуша  да исприча причу о свом животу успомоћ  успомена и импресија о љубави, пријатељима и о вожњи мотоцикла.

Нил се суочава са МНД болешћу духовито и искрено, решен да подели последњу фазу свог живота преко блога, који је потресао његове бројне кориснике. Текстови које је Нил постављао на блог и који чине нарацију филма „I AM BREATHING“, постављају питање: “Шта је то што нас чини људима?”

Више информација о филму на сајту: www.iambreathingfilm.com

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања