event_note Филмска пројекција
08.12.2015 - 08.12.2015 access_time 19.00/ 21.00

Еуро ин Филм- Уторак 08. децембар 2015.

location_on Велика сала
event_note Филмска пројекција
08.12.2015 - 08.12.2015 access_time 19.00/ 21.00

Еуро ин Филм- Уторак 08. децембар 2015.

location_on Велика сала

Уторак, 08. децембар 2015.

19:00

utorak 19Главни токови / Main Stream

У сенци жена

L’ombre des femmes / In The Shadow Of Women

Francuska, Švajcarska, 73 minuta

Награде / Awards:  Kan 2015 – Petnaest dana autora

Режија / DirectorPhilippe Garrel

Сценарио / Screenplay: Philippe Garrel, Jean-Claude Carrière, Caroline Deruas

Улоге / Cast: Clotilde Courau, Stanislas Merhar, Lena Paugam

Пјер и Манон су сиромашни. Снимају документарне филмове без икаквог буџета и баве се различитим пословима како би преживели. Када Пјер упозна младу приправницу Елизабет, он се заљубљује у њу, али уједно жели да задржи Манон. Убрзо Елизабет сазнаје да Манон има љубавника и открива ту тајну Пјеру, на коме је сада одлука шта даље да уради…

Гарел је хиперкритички и хиперреалистички настројен према нарцисоидности главног лика. Он прави дистанцу од Пјера кроз фино конструисану нарацију трећег лица, што само појачава иронију ситуације у којој се јунак налази. Пјер се налази на ветрометини коју је сам створио, поготово после открића да није „Бог“ у очима својих љубавница. Откривање тајних љубавних веза преплиће се са разоткривањем историјских митова из Другог светског рата кроз медиј документарног филма.

Pierre and Manon are poor. They make documentary films without a cent and they get by with odd jobs. Pierre meets a young intern, Elisabeth and she becomes his mistress. But Pierre doesn’t want to leave Manon for Elisabeth – he wants to keep them both. One day Elisabeth, Pierre’s young mistress, discovers that Manon, Pierre’s wife, has a lover. And she tells Pierre. Pierre’s attention turns back to Manon because she’s the one he loves. And because he feels betrayed, he beseeches Manon and neglects Elisabeth. Manon breaks it off with her lover right away. There’s a good chance that’s because she truly loves Pierre.

utorak 2121:00

Главни токови / Main Stream

1001 Ноћ: Први део – Неспокојан

As Mil e Uma Noites: Volume 1, O Inquieto

Arabian Nights: Volume 1 – The Restless One

Portugal, Francuska, Nemačka, Švajcarska, 2015, 125 min.

Фестивали / Festivals: Kan 2015 – Petnaest dana autora; Sidnej – Grand  prix; Minhen

Режија / Director: Miguel Gomes

Сценарио / Screenplay: Miguel Gomes, Mariana Ricardo, Telmo Churro

Улоге / Cast: Crista Alfaiate, Dinarte Branco, Carloto Cotta

Португал је земља у кризи. Један режисер посветио се новом филму, али не успева да пронађе смисао у свом раду. Кукавички одлучује да побегне, остављајући младу и лепу Шехерезаду да преузме његову улогу. Са храброшћу и ентузијазмом, она покушава да промени своју судбину, непрекидно забављајући краља својим причама. Како ноћи пролазе, из немира се рађа потиштеност, али затим долази до опчињености…У првом епу Мигела Гомеша, Шехерезада прича о немирима који потресају земљу. Документарни снимци о људима који протестују због затварања фабрике за бродоградњу, прича о животима људи без посла, о човеку који се суочава са инфекцијом, стилизоване сцене путовања политичара и лобиста – све ово формира мозаик помоћу кога режисер осликава тренутно стање своје земље.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања