event_note Позоришна представа
21.05.2013 access_time 20 сати

Драга Јелена Сергејевна

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
21.05.2013 access_time 20 сати

Драга Јелена Сергејевна

location_on Велика сала

*Карте по цени од 300 динара по особи могу да се купе сваки дан на билетарници КЦНС (Католичка порта 5) од 18,30 до 21 час*

 

Редакција сценског програма Културног центра Новог Сада. у оквиру своје делатности организује гостовање представе „Драга Јелена Сергејевна“ Студентског културног центра из Београда. Ова представа проблематизује однос професор – ученик, а рађена је по тексту Људмиле Разумовске, превод: Мирка Јанковић; режија: Мики Милутиновић; сценски покрет: Пјер Рајковић; сценографски пројекат: Ненад Параносић; костимографија: TimeZone и Sting; избор музике: Владица Лазаревић; фото и дизајн: Велимир Панајотовић

 

Лица:

Јелена Сергејевна – Марина Буквички

Вица –  Пеђа Дамњановић

Љаља – Милица Гутовић

Волођа – Александар Трмчић

Паша – Иван Николић

 

Људмила Разумовска је рођена 1946. године у Риги, Летонија. Дипломирала је театрологију на Академији драмских уметности у Лењинграду 1974. Први позоришни комад који је написала 1979. године шокирао је тадашњу комунистичку Русију. О „случају“ Разуновске жучно се расправљало на седници Централног комитета на којој је закључено да се догодила „грешка у механизму провере“. Та „грешка“ је био комад „Драга Јелена Сергејевна“ који је истог тренутка забрањен „због лажног и мрачног приказивања тежњи совјетске омладине.”

„Драга Јелена Сегејевна“ је васкрсла на сцени СКЦ-а крајем осамдесетих, на „Данима перостројке„ у извођењу Театра младих са Спартаковског трга, уз огромно интресовање публике која је пратила ову манифестацију новостечених слобода.

Од тада до данас, овај комад не да није изгубио на актелности већ због нарасле радикализације односа у школској популацији готово документаристички проблематизује и анатомски осветљава сву сложеност данашњег статуса младих људи.

Драга Јелена Сергејевна

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања