event_note Позоришна представа
25.03.2018 - 25.03.2018 access_time 16:00

Балетско поподне у Културном центру Новог Сада, 25. марта у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
25.03.2018 - 25.03.2018 access_time 16:00

Балетско поподне у Културном центру Новог Сада, 25. марта у Великој сали

location_on Велика сала

Завршни перформанс учесника радионице “Masterclass Series” биће одржан 25. марта 2018. године у Великој сали Културног центра Новог Сада с почетком у 16 часова.

Од 16. до 25. марта 2018. године у Балетском студију Луденс, по први пут у Новом Саду биће одржана мастерклас радионица класичног балета за одрасле са гостујућим педагогом из Сан Франциска, САД, Нејтаном Котамом. Перформанс под називом “Балетско поподне” као циљ има да прикаже оригиналне плесне нумере у кореографији Нејтанa Котамa, а које ће извести преко 30 учесника радионице. Ова радионица намењена је одраслим особама које се класичним балетом баве рекреативно, а полазници су подељени у две групе: почетну, која је намењена онима без или са минималним преџнањем, и средњу/напредну у којој ће са кореографом радити плесачи који имају формално или дугогодишње неформално образовање из области класичног балета. Кроз десетодневни програм, кореограф и учесници ће заједно учествовати у креирању оригиналног плесног перформанса, као и промоцији класичног балета и начинима на који новосађани могу активно да се баве овом уметношћу. Осим одраслих учесника радионице, на перформансу ће наступити и најстарија дечја група Балетског студија Луденс (деца од 8 до 10 година) са кореографијама које ће за њих бити осмишљене специјално за ову прилику. Перформанс траје оквирно 45 минута.

О кореографу: Нејтан Котам је играч и кореограф посвећен ширењу интересовања за балетску и позоришну уметност. Током свог одрастања у Буфалу, Њујорку и Маунтин Весту, Нејтан је био изложен позоришту и музици, те их је спојио у изучавању балета на Универyитету Бирмингем Јанг. Након завршених основних студија из области социологије, Нејтан је завршио мастер студије из области плеса на Универзитету у Аризони. Као балетски уметник играо је широм света, између осталог у Окланд балету, Баy Поинт балету, Нортерн балету и Народном позоришту у Београду. 2013. године основао је своју трупу Mannakin Theater and Dance, базирану у Сан Франциску, како би имао прилику да прикаже своју кореографију и уметничку визију. Са овом трупом, Нејтан је створио бројна кореографска дела, одржао три турнеје широм Србије, и учествовао у хуманитарним програмима намењеним избеглицама из Авганистана и Сирије у Бугарској.

О организатору: Балетски студио Луденс основан је 1994. године од стране солисткиње Балета Српског народног позоришта, Мире Рушкуц. У Студију шансу да изучавају уметност класичног балета имају деца од напуњене 4. године па до поласка у балетску школу, али и одрасли са или без играчког искуства који имају жељу да се баве овом врстом уметничке игре. У оквиру рада Студија изведено је преко 45 оригиналних дечијих балетских представа, а ученици, осим тога, имају прилике да своје сценско умеће покажу на различитим манифестацијама, такмичењима и ТВ наступима.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања