event_note Filmska projekcija
07.03.2016 - 07.03.2016 access_time

Filmske projekcije povodom 44. FESTA

location_on Velika sala
event_note Filmska projekcija
07.03.2016 - 07.03.2016 access_time

Filmske projekcije povodom 44. FESTA

location_on Velika sala

SOBA
ROOM, Ireland / Canada, 118′

Vreme projekcije: 17 i 21
Režija: Lenny Abrahamson
Scenario: Emma Donoghue
Uloge: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Wendy Crewson
Festivali: 2015 Toronto, Aspen, Hemptons, Hil Velej, Los Kabos, Nju Orleans, London, Vankuver, Kalgari, Dubai / Toronto International Film
Nagrade: 2015 Toronto – Nagrada Winner People’s Choice Award, Aspen – Nagrada publike, Hemptons – Nagrada publike, Hil Velej – Nagrada publike, Nacionalni odbor kritičara – Najbolja ženska uloga (Bri Larson), Nagrada za otkriće (Džejson Trembli), Zlatni globus – Nagrada za najbolju žensku ulogu (Bri Larson), Los Kabos- Nagrada publike, Nju Orleans .
Krajnje napet, a ujedno i dubpko emptivan, film Soba nudi jedinstveno i dirljivo istraživanje beskrajne ljubavi između majke i njenog deteta. Nakon što petogodišnji Džek i njegova Ma(ma) pobegnu iz zatvprenog prostora u kome je Džek prpveo čitav dotadašnji život, dečak otkriva nešto uzbudljivo: spoljni svet. Dok proživljava radost, uzbuđenje i strah, osećanja koja mu donosi nova avantura, on se čvrsto drži za jedinu stvar koja mu znači više od svega – a to je naročita veza između njega i njegove voljene i odane Mame.

https://www.youtube.com/watch?v=xpdvPNHvt7o
MAKBET
MACBETH, UK / France /USA, 113′

Vreme projekcije: 19 i 23
Režija: Justin Kurzel
Scenario: Jacob Koskoff, Michael Lesslie, Todd Louiso, William Shakespeare
Uloge: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jack Madigan, Frank Madigan
Festivali: 2015 Cannes International Film Festival, Chicago Internatio
Magbet je priča p neustrašivom ratniku i harizmatičnom vođi, koga ambicija i želja vode u propast. Film donosi priču o strasti i ambiciji koja sve obuzima, smeštenu u 11. vek i u ratom rastrzanu Škotsku, uzbudljivu interpretaciju dramatičnih zbivanja te epohe i preosmišljavanje onoga kako je moglo da izgleda ratno vreme iz perspektive jednog od Šekspirovih najpoznatijih i najomiljenijih junaka.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja