event_note Филмска пројекција
07.03.2016 - 07.03.2016 access_time

Филмске пројекције поводом 44. ФЕСТА

location_on Велика сала
event_note Филмска пројекција
07.03.2016 - 07.03.2016 access_time

Филмске пројекције поводом 44. ФЕСТА

location_on Велика сала

СОБА
ROOM, Ireland / Canada, 118′

Време пројекције: 17 и 21
Режија: Lenny Abrahamson
Сценарио: Emma Donoghue
Улоге: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Wendy Crewson
Фестивали: 2015 Торонто, Аспен, Хемптонс, Хил Велеј, Лос Кабос, Њу Орлеанс, Лондон, Ванкувер, Калгари, Дубаи / Торонто Интернатионал Филм
Награде: 2015 Торонто – Награда Wиннер Пеопле’с Цхоице Аwард, Аспен – Награда публике, Хемптонс – Награда публике, Хил Велеј – Награда публике, Национални одбор критичара – Најбоља женска улога (Бри Ларсон), Награда за откриће (Џејсон Трембли), Златни глобус – Награда за најбољу женску улогу (Бри Ларсон), Лос Кабос- Награда публике, Њу Орлеанс .
Крајње напет, а уједно и дубпко емптиван, филм Соба нуди јединствено и дирљиво истраживање бескрајне љубави између мајке и њеног детета. Након што петогодишњи Џек и његова Ма(ма) побегну из затвпреног простора у коме је Џек прпвео читав дотадашњи живот, дечак открива нешто узбудљиво: спољни свет. Док проживљава радост, узбуђење и страх, осећања која му доноси нова авантура, он се чврсто држи за једину ствар која му значи више од свега – а то је нарочита веза између њега и његове вољене и одане Маме.

https://www.youtube.com/watch?v=xpdvPNHvt7o
MAКБET
MACBETH, UK / France /USA, 113′

Време пројекције: 19 и 23
Режија: Justin Kurzel
Сценарио: Jacob Koskoff, Michael Lesslie, Todd Louiso, William Shakespeare
Улоге: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jack Madigan, Frank Madigan
Фестивали: 2015 Cannes International Film Festival, Chicago Internatio
Магбет је прича п неустрашивом ратнику и харизматичном вођи, кога амбиција и жеља воде у пропаст. Филм доноси причу о страсти и амбицији која све обузима, смештену у 11. век и у ратом растрзану Шкотску, узбудљиву интерпретацију драматичних збивања те епохе и преосмишљавање онога како је могло да изгледа ратно време из перспективе једног од Шекспирових најпознатијих и најомиљенијих јунака.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања