event_note Izložba
03.07.2015 - 16.07.2015 access_time 19 časova

Izložba „Nijanse vode“ Biljane Veselinović, 3. jul Tribina mladih 19 časova

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
03.07.2015 - 16.07.2015 access_time 19 časova

Izložba „Nijanse vode“ Biljane Veselinović, 3. jul Tribina mladih 19 časova

location_on Tribina mladih

Kulturni centar Novog Sada Vas poziva na otvaranje izložbe „Nijanse vode“ Biljane Veselinović,  03. juna na Tribini mladih sa početkom u 19 časova. Dobro došli!

Izložbu „Nijanse vode“ čini serija fotografija nastala 2014. godine. Od pre 5 godina se bavim vodom kao posrednikom u predstavljanju odnosa između čoveka i svemira.

Koja je boja vode? Fizički na boju vode utiču izvor svetlosti, apsorpcija i prelamanje svetlosti , zatim sitne čestice koje se u vodi nalaze, kao i vreme i ugao gledanja. Međutim, voda je snažan simbol menjanja oblika. Svete sile vode su univerzalne, a kao psihološki simbol povezuje se sa nesvesim, sa dušom, osećanjima i tokom života.

Ako bismo zamislili jednu ogromnu sferu sa svojim specifičnim zakonima i organizacijom koja je skoro potpuno nevidljiva spolja, tek kada bi kročili unutar te sfere mogli bi da otkrijemo nešto predivno i osetljivo. Kada bi ta sfera postojala, samo zaustavljenjem i usporavanjem delova moglo bi zapravo da se istakne i prikaže njeno postojanje. Prelamanje svetlosti na vodi pruža mogućnost da se uvide nijanse koje teku, pojavljuju se, nestaju i čine svet toliko raznolikim, vizuelno bogatim i ispunjenim. Tražila sam u fotografijama ono za čim tragam i u slikama. Boja, nijanse boje, potezi, zaustavljeni trenuci u vremenu, oblici koji spontano nastaju i formiraju se prema sopstvenim pravilima. Svetlost i tama se sukobljavaju i dopunjuju. Otkriven je i prikazan jedan život.

Biljana Veselinović Diplomirala je na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi prof. Čedomira Vasića, s prosekom 9,96 /10,00 i stekla zvanje Master likovni umetnik-slikar .
-29.06.2010.- Završila Osnovne akademske studije na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, s prosekom 9,34/10,00 i stekla zvanje Likovni umetnik-slikar
-19.09.2006. – Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost, s prosekom 8,17/10,00.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja