event_note Изложба
03.07.2015 - 16.07.2015 access_time 19 часова

Изложба „Нијансе воде“ Биљане Веселиновић, 3. јул Трибина младих 19 часова

location_on Трибина младих
event_note Изложба
03.07.2015 - 16.07.2015 access_time 19 часова

Изложба „Нијансе воде“ Биљане Веселиновић, 3. јул Трибина младих 19 часова

location_on Трибина младих

Културни центар Новог Сада Вас позива на отварање изложбе „Нијансе воде“ Биљане Веселиновић,  03. јуна на Трибини младих са почетком у 19 часова. Добро дошли!

Изложбу „Нијансе воде“ чини серија фотографија настала 2014. године. Од пре 5 година се бавим водом као посредником у представљању односа између човека и свемира.

Која је боја воде? Физички на боју воде утичу извор светлости, апсорпција и преламање светлости , затим ситне честице које се у води налазе, као и време и угао гледања. Међутим, вода је снажан симбол мењања облика. Свете силе воде су универзалне, а као психолошки симбол повезује се са несвесим, са душом, осећањима и током живота.

Ако бисмо замислили једну огромну сферу са својим специфичним законима и организацијом која је скоро потпуно невидљива споља, тек када би крочили унутар те сфере могли би да откријемо нешто предивно и осетљиво. Када би та сфера постојала, само заустављењем и успоравањем делова могло би заправо да се истакне и прикаже њено постојање. Преламање светлости на води пружа могућност да се увиде нијансе које теку, појављују се, нестају и чине свет толико разноликим, визуелно богатим и испуњеним. Тражила сам у фотографијама оно за чим трагам и у сликама. Боја, нијансе боје, потези, заустављени тренуци у времену, облици који спонтано настају и формирају се према сопственим правилима. Светлост и тама се сукобљавају и допуњују. Откривен је и приказан један живот.

Биљана Веселиновић Дипломирала је на Факултету Ликовних Уметности у Београду, смер сликарство, у класи проф. Чедомира Васића, с просеком 9,96 /10,00 и стекла звање Мастер ликовни уметник-сликар .
-29.06.2010.- Завршила Основне академске студије на Факултету Ликовних Уметности у Београду, смер сликарство, с просеком 9,34/10,00 и стекла звање Ликовни уметник-сликар
-19.09.2006. – Дипломирала на Филолошком факултету у Београду, на одсеку за енглески језик и књижевност, с просеком 8,17/10,00.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања