Циклус: ПАВИЉОН МУЗИКЕ, КОНЦЕРТ У ГРАДСКОЈ КУЋИ 29.11.

26/11/2016
Циклус: ПАВИЉОН МУЗИКЕ
Уторак, 29.новембар 2016.
Градска кућа, свечана сала, 20 сати
К О Н Ц Е Р Т
MICHAEL SÜSSMAN, виолина
MAI  GOTO, клавир
П   Р   О   Г   Р   А  М
FRANTZ SCHUBERT (1797 – 1828)
Сонатина  a moll No 2 Op 137
Allegro moderato
Andante
Menuette – Allegro
Allegro
 
CLAUDE DEBUSSY (1862 – 1918)
Соната
Allegro vivo
Interméde
Finale
 
FRITZ KREISLER (1875 – 1962)
Preludium & Allegro
 
P a u z a
 
JOHAN SVENDSEN (1840 – 1911)
Romance G dur
 
EDVARD GRIEG (1843 – 1907)
Соната c moll Op 45 No 3
Allegro molto ed appassionato
Allegretto espressivo alla Romanza
Allegro animato

 Добро дошли, улаз је слободан !

 

МАИ ГОТО је дипломирала на Универзитету за музику у Осаки, Јапан, где је студирала код Acuhiko Šimizu, и наставила је студије код Ђерђа Надора на Академији Франц Лист у Будимпешти. Године 2012. завршила је Мастер студије на академији Гриег, на Универзитету у Бергену, код професора Сигне Баке и Торлеифа Торгерсена. Године 2009, добила је прву награду на међународном такмичењу „The 24th International Music Competition Rovero d’Oro” у Италији.
Маи Гото тренутно живи у Бергену, где је активна као извођач. Наступала је на концертном серијалу у музеју „Сиљустøл Мусеум” и на бергнешком концертном серијалу за нову музику „АВГАРДЕ”. Године 2013. била је пијаниста у продукцији „Nina Grieg – a great little woman” u vili Grieg, Troldhaugen. Исте године наступила је као солиста у Менделсоновом кончерту за клавир бр. 2 на америчкој турнеји под диригентском палицом Тронда Сæверуда, а 2014. као солиста у Бетовеновом кончерту за клавир бр. 5 са Симфонијским оркестром Универзитета у Бергену.
Од 2013. године Гото је наступала сваке године на серијалу „Гриег ин Берген” заједно са виолинистима Оливиером Хассаном и Мицхаелом Сüссманном.
Године 2016. изводи јапанску причу „Issun Boshi” и дечју представу „Klovnen Klem”. Планира гостовања у Италији, Немачкој и Пољској.

Мichael Süssmann је почео да свира виолину са 5 година, а свој први јавни наступ је имао са 7, као солиста са оркестром у Бергену, Норвешка. Касније је студирао код Ернста Гласера и Карстен Андерсен, која је такође и главни диригент Филхармоније Бергена.

Године 1972, Süssmann је похађао мајсторски курс на Краљевском конзерваторијуму за музику у Бриселу, где је студирао код Andrèа Geltlera и Leona Are. Дипломирао је са првом наградом 1976. године, после чега је наставио студије код  Richarda Odnopossoffa на Високој школи за музику у Цириху.

Године 1977, Süssamnn је постао члан Симфонијског оркестра Кристиансанда (Норвешка), а истовремено се посветио камерној музици са бројним наступима. Свој деби наступ у Ослу је имао 1979. који је наишао на велико одушевљење критике, што му је донело неколико стипендија.

Године 1980, постао је концерт мајстор Симфонијског оркестра у Тромсу, као и шеф одсека за гудаче у Музичкој школи у Тромсу. Неколико година касније, Süssmannova соло каријера му је омогућила да буде слободни уметник, у комбинацији са позицијом наставника у Музичкој школи у Осу у близини Бергена, Норвешка.

Године, постао је уметнички директор концертног удружења „Musica Nord” које је продуцент око 70 концерата годишње кроз различите концертне серијале. Süssmann је такође основао Међународни фестивал камерне музике у Бергену (Bergebn International Chamber  Musicv Festival ). Наступао је у 25 земаља Европе, Азије и САД. Такође је посвећен помагању младим талентованим музичарима да добију прилику да наступају у професионалном окружењу.

Његови најновији албуми су 2 Griegove виолинске сонате (бр.1 и 3) и феноменална соната u  Г дуру Thomasa Tellefsena (за ARENA Records). 2016/17. године Süssmann ће провести на турнеји у САД, Русији, Немачкој, Пољској, Шпанији, Србији, Украјини и Италији. Süssmann свира виолину Michel  Angela  Bergonzija из Кремоне.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања