Изложба слика и цртежа „Дуалност“ ауторке Јелене Ђурић

05/05/2017

Изложба слика и цртежа „Дуалност“ ауторке Јелене Ђурић биће отворена у понедељак, 8. маја у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада. Изложбу можете погледати до 20. маја, радним данима од 10 до 20 часова и суботом од 10 до 13 часова.

„… Апстрактно сликарство Јелене Ђурић присваја процес стварања слике у коме се игра значења покреће у свим правцима. Њене слике су неизбежно алегоричне: значење никада не може бити потпуно откривено, и било шта да о њему кажемо/пишемо није ништа друго до произвољан извештај о његовој интертекстуалној природи. Иако не постоји логичан след у наративном смислу, сликарски гест Јелене Ђурић се ипак може развити (у различитим правцима) у реч, синтаксу или некакву везу између слике и језика. Унутар њеног сликарства, платно је често схваћено као поље психичких импровизација. Међутим, психичка свест великим делом зависи од  друштвених фактора, који управо чине тај део трагова стварности које је неопходно осветлити, не би ли се касније могли уклонити – зарад уметности…“ (Андреа Палашти)

 O ауторки

Јелена Ђурић рођена је у Нишу, 1978. године. Дипломирала је 2001. и магистрирала 2005. године на Академији уметности у Новом Саду, на ликовном одсеку, смер сликарство. Излагала је на многобројним изложбама у земљи и иностранству. Добитница је награде Палета младих, Врбас (2007.) и Друге откупне награде Niš Art Fondation (2006.). Члан СУЛУВ-а и УЛУС-а.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања