Изложба фотографија под називом „Модно игралиште“ Миле Драгић и Катарине Мијић 17. октобар 19 часова

14/10/2016

Изложба фотографија под називом „Модно игралиште“  Миле Драгић и Катарине Мијић  биће отворена 17. октобра у 19 часова на „Трибини младих“. Пројекат „The Fashion Playground“ представља један мултидимензионални креативни приступ различитим друштвеним питањима. Иако је његов финални облик приказан у форми фотографије, овај пројекат обухвата неколико нивоа: еколошки, социјални и креативни. Изложба траје до 28.октобра.

Инспирацију за стварање необичних креација ауторке су пронашле у свом непосредном окружењу, црпећи је из најразличитијих материјала који су мањој или већој мери већ били употребљавани у домаћинствима. Пластичне кесе, мрежа за комарце, старе новине и остаци тканине претворени су у разноврсне одевне предмете којима се откривају занимљиве могућности неконвенционалне рециклаже.

У култури конформизма у којој живимо, а која нуди и промовише једноличан образац изгледа и понашања, у којој се подстиче униформисаност личности и угледање на нестварне, медијски створене идеале лепоте и стила, док брендови диктирају укус, ауторке су настојале да понуде један алтернативан концепт моде и лепоте уопште. Будући да показује како појединац може изгледати оригинално и привлачно улажући мало сопственог времена и креативности уместо много новца, пројекат се може посматрати као својеврсни позив да се индивидуалност супротстави притисцима модерног друштва да се изгледа, ствара и троши на одређени начин.

Удео креације и игре ипак је кључан елеменат овог подухвата, на шта упућује и његов назив. Ово „модно игралиште” је простор у коме је све дозвољено, оно даје подстицај да се креирању уникатног стила приступи кроз активирање стваралачких ресурса индивидуе, да се надахнуће потражи на неочекиваним местима и позива на игру кроз размишљање изван понуђених шаблона.

Мила Драгић (27), завршила основне и мастер студије српског језика и књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду, тренутно студент докторских студија. Поред интересовања везаних за струку, искрено заинтересована за све облике уметности, па у слободно време тежи да се окрене креативним пројектима. Асистент на пројекту: Ливиа Бузаџић

Катарина Мијић (27), завршила Мастер архитектуре на Архитектонском факултету у Београду и у Паризу, бави се архитектуром, дизајном, фотографијом и генерално се на креативан начин занима. Рођена у Сомбору, у породици архитеката, развија сензибилитет ка визуелном и графичком и живи у складу с тим. Тренутно, у Паризу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања