Циклус „Art Exclusive“ – сусрет са уметником – Бранислав Бане Керац

03/02/2016

У Културном центру, у клубу Трибина младих“, у среду, 17. фебруара у 19 часова почиње циклус представљања аутора и њихових дела „Art Exclusive“. Љубитељи и поштоваоци примењене уметности и дизајна, а посебно стрипа и карикатуре, имаће прилику ове године да се ближе упознају са некима од најцењенијих аутора из ових области, који већином живе и стварају на нашем поднебљу, али су своје место нашли на светским мапама ствараоца у области графичког дизајна, цртежа, стрипа, карикатуре, илустрације…

Културни центар Новог Сада започиње циклус под називом Art Exclusive, који је осмислио и припремио познати графичар и дизајнер Дору Босиок. Донедавно професор Графичког дизајна и Едиторијал илустрације, са жељом да јавности приближи рад сјајних цртача који, неретко, стварају „из сенке“, Дору Босиок је прикупио опсежан материјал о свакоме понаособ, који ће нам представити путем видео-материјала али и кроз разговор са самим ауторима.

Циклус ће почети представљањем Бранислава Банета Керца, једног од најпознатијих стрип цртача код нас, али и широм света. Његов богат стваралачки опус броји преко 4000 остварених стрип табли и илустрација у едицијама широм света. Једно време је цртао лиценцно издање “Tarzana“, а његов “Cat Claw“ је проглашен за најпопуларнији стрип магазина “Magnum“ и то га је уврстило у ред светски познатих аутора са ових простора.

Сусрети са ауторима у оквиру циклуса Art Exclusive ће се одржавати једанпут месечно, а медијатор ће бити Дору Босиок. Улаз је слободан, а све информације можете пронаћи на сајту Културног центра.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања