Izložba koncertnih rok fotografija “Rok momenti” 

20/05/2015

Od 29.maja do 11.juna 2015.godine na Tribini mladih

Rokenrol je najveća kulturna revolucija dvadesetog veka, muzička i društvena pojava koja je od svog nastanka pedesetih godina pa do kraja dvadesetog veka bila dominantna struja u kulturi mladih i u društvu. Rok fotografija je dokument o idealima, o svetu, različitim shvatanjima, tendencijama, raznolikosti među ljudima, toleranciji i mogućoj širini duha.

Cilj izložbe: Izložba predstavlja foto-dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene u regionu. Cilj svih dosadašnjih postavki u okviru projekta Rock Momenti je da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom Republike Srbije.

Koncepcija izložbe: Ovo je prvi put da se autorski dvojac Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković samostalno predstavlja publici sa svojim rok fotografijama.

Posle dugogodišnjeg upornog rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu i dobijenih stručnih priznanja u polju rok fotografije, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković donose novu postavku izložbe “Rok Momenti” ovog puta kao dva autora koji već deset godina zajedno snimaju rok svirke i koncerte i aktivno izlažu. Samim tim ova izložba predstavlja njihov lični doživljaj rok nastupa kojima su prisustvovali, pečat o vremenu koje su proveli zajedno kao svedoci različitih rok momenata.

BIOGRAFIJE AUTORA:

Anamarija Vartabedijan Rođena 1974. godine u Beogradu, magistar umetnosti, FLU, Beograd. Slikar, grafički dizajner, fotograf i predavač (VŠSS Beogradska politehnika), do sada je priredila 33 samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu, učestvovala na preko 80 grupnih izložbi kao i na 18 izložbi porodice Vartabedijan. Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. U proteklih deset godina je fotografisala preko trista koncerata i svirki u regionu i sarađivala je sa mnogim bendovima, muzičkim listovima i internet portalima. Urednik je fotografije na njnjnj.davidsubrock.com. U toku 2014. godine objavljivala je rok fotografije u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Pokretač je projekta Rock Momenti.

Stanislav Milojković Rođen 1966. godine u Beogradu. Fotograf i urednik fotografije u beogradskom listu ”Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, sa većinom internet portala, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. U toku 2014. godine njegove fotografije su objavljivane u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Imao je preko dvadeset i pet samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran Prija-a na Međunarodnoj izložbi rok fotografije “Gitarijada 2007” u Zaječaru.

Izložbe ROK MOMENTI (Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković) su se do sada predstavili dvanaest puta sa izložbom u regionu a pet puta u Beogradu.
2007. Nenj Moment Galerija Ideja, Beograd (sa Aleksandrom Zecom)
2007. VIVA LA POLA! Summer revolution rock festival! Pula – Hrvatska (sa Aleksandrom Zecom)
2007. String Festival, Galerija otvorenog univerziteta u Subotici (sa Aleksandrom Zecom)
2008. ROK MOMENTI – [email protected] SKC, Galerija SKC, Beograd (sa Aleksandrom Zecom)
2008. Nektar Demofest, Galerija Doma omladine, Banja Luka, BIH (sa Aleksandrom Zecom)
2008. Belgrade Beer Fest (sa Aleksandrom Zecom)
2014. Dom omladine Beograda (projekat Rock momenti 2014. šest autora)
2014. Dom kulture Knjaževac (sa Rašom Milojevićem)
2014. Narodni muzej Zaječar (sa Milošem Milojevićem)
2014. Muzej Metalurgije i rudarstva Bor (sa Zoranom Mojsinom)
2014. Galerija Narodnog muzeja Vranje. (sa Nemanjom Đorđevićem)
2015. Galerija SKC Beograd (projekat Rock momenti 2014. šest autora)

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja