Изложба концертних рок фотографија „Рок моменти“ 

20/05/2015

Од 29.маја до 11.јуна 2015.године на Трибини младих

Рокенрол је највећа културна револуција двадесетог века, музичка и друштвена појава која је од свог настанка педесетих година па до краја двадесетог века била доминантна струја у култури младих и у друштву. Рок фотографија је документ о идеалима, о свету, различитим схватањима, тенденцијама, разноликости међу људима, толеранцији и могућој ширини духа.

Циљ изложбе: Изложба представља фото-документацију концертне активности рок музичара са домаће и стране сцене у региону. Циљ свих досадашњих поставки у оквиру пројекта Роцк Моменти је да се подстиче, развија и афирмише рокенрол култура и рок фотографија широм Републике Србије.

Концепција изложбе: Ово је први пут да се ауторски двојац Анамарија Вартабедијан и Станислав Милојковић самостално представља публици са својим рок фотографијама.

После дугогодишњег упорног рада, превасходно базираног на ентузијазму и добијених стручних признања у пољу рок фотографије, Анамарија Вартабедијан и Станислав Милојковић доносе нову поставку изложбе “Рок Моменти” овог пута као два аутора који већ десет година заједно снимају рок свирке и концерте и активно излажу. Самим тим ова изложба представља њихов лични доживљај рок наступа којима су присуствовали, печат о времену које су провели заједно као сведоци различитих рок момената.

БИОГРАФИЈЕ АУТОРА:

Анамарија Вартабедијан Рођена 1974. године у Београду, магистар уметности, ФЛУ, Београд. Сликар, графички дизајнер, фотограф и предавач (ВШСС Београдска политехника), до сада је приредила 33 самосталне изложбе у земљи и иностранству, учествовала на преко 80 групних изложби као и на 18 изложби породице Вартабедијан. Добитник је више награда из области ликовне и примењене уметности. У протеклих десет година је фотографисала преко триста концерата и свирки у региону и сарађивала је са многим бендовима, музичким листовима и интернет порталима. Уредник је фотографије на њњњ.давидсуброцк.цом. У току 2014. године објављивала је рок фотографије у оквиру Хит стране Политикиног забавника. Покретач је пројекта Роцк Моменти.

Станислав Милојковић Рођен 1966. године у Београду. Фотограф и уредник фотографије у београдском листу ”Данас”. Већ три деценије бележи атмосферу и дешавања на рокенрол концертима. Сарађивао је са омладинском штампом широм некадашње Југославије, са већином интернет портала, као и са многим музичким групама чије омоте и потписује. У току 2014. године његове фотографије су објављиване у оквиру Хит стране Политикиног забавника. Имао је преко двадесет и пет самосталних изложби фотографија. Добитник је Гран Прија-а на Међународној изложби рок фотографије „Гитаријада 2007“ у Зајечару.

Изложбе РОК МОМЕНТИ (Анамарија Вартабедијан и Станислав Милојковић) су се до сада представили дванаест пута са изложбом у региону а пет пута у Београду.
2007. Нењ Момент Галерија Идеја, Београд (са Александром Зецом)
2007. ВИВА ЛА ПОЛА! Суммер револутион роцк фестивал! Пула – Хрватска (са Александром Зецом)
2007. Стринг Фестивал, Галерија отвореног универзитета у Суботици (са Александром Зецом)
2008. РОК МОМЕНТИ – ЛИВЕ@ СКЦ, Галерија СКЦ, Београд (са Александром Зецом)
2008. Нектар Демофест, Галерија Дома омладине, Бања Лука, БИХ (са Александром Зецом)
2008. Белграде Беер Фест (са Александром Зецом)
2014. Дом омладине Београда (пројекат Роцк моменти 2014. шест аутора)
2014. Дом културе Књажевац (са Рашом Милојевићем)
2014. Народни музеј Зајечар (са Милошем Милојевићем)
2014. Музеј Металургије и рударства Бор (са Зораном Мојсином)
2014. Галерија Народног музеја Врање. (са Немањом Ђорђевићем)
2015. Галерија СКЦ Београд (пројекат Роцк моменти 2014. шест аутора)

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања