Промоција књиге „Глад и један глагол“ Снежане Шакић Вукадиновић

14/09/2016

Промоција књиге кратких прича „Глад и један глагол“ Снежане Шакић Вукадиновић, у издању Банатског културног центра, одржаће се 16. септембра 2016. године у Културном центру Новог Сада од 18 часова.

На промоцији ће говорити књижевници: проф. др Сава Дамјанов, Радован Влаховић, уредник и директор Банатског културног центра, проф. др Виктор Радун Теон (модератор), и проф. др Снежана Шакић Вукадиновић, ауторка књиге.

snezana-vukadinovic

О књизи

(Из рецензије Радована Влаховића)

Снежана Шакић Вукадиновић, свесна новог времена, нових људи и њихових навика, даје нам књигу кратких прича која може да се третира као духовни енергетски напитак. Књигу која је снажна, једноставна, читљива, а ипак, препуна приповедачких распона, од античке Грчке до актуелне, београдске, урбане, транзиционе свакодневице. Ауторка у својим кратким причама сажима времена и просторе у један громки урлик савременог појединца, са жељом да он, у свеопштем хаосу, пронађе смисао и равнотежу за свој једини, малени и њему најважнији живот.

Сигуран сам да ћеш, поштовани читаоче, читајући књигу кратких прича „Глад и један глагол“ Снежане Шакић Вукадиновић – заједно са њеном јунакињом која је млада, еманципована, самосвесна интелектуалка – на један продуховљен, ретко хумористичан начин, препун парадокса, проћи кроз нашу транзиционо урбану свакодневицу и кроз тражење упоришне тачке, од хеленске историје до данас, за појединца који мисли и који жели да остане свој и слободан у свету где га све жели поробити и подредити либералној моћи.

О ауторки

Снежана Шакић Вукадиновић је рођена 27. 12. 1964. године у Оџацима. Докторирала на Катедри за класичну филологију на Филозофском факултету у Београду. Пише поезију, прозу и есеје. Бави се превођењем античких  аутора. Ради на Катедри за историју на Филозофском факултету у Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања