Представљање књиге „Приморско православље“ ауторке Биљане Живковић

31/05/2017

Представљање књиге „Приморско православље“ ауторке Биљане Живковић одржаће се у среду, 31. маја у 17 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. О књизи ће, осим ауторке, говорити: Милорад Вукашиновић, новинар и публициста, проф. др Петар Милосављевић, историчар књижевности и Јован Пејин, историчар. Поред представљања најновије књиге биће  речи и о претходним књигама ове ауторке, које су привукле пажњу читалачке публике и стручне критике.

О ауторки

Биљана Живковић рођена је 1959. године у Прибоју на Лиму, где је завршила Основну школу и Гимназију. Студирала је правне науке у Београду. Више од 20 година је новинар, прво у Радио Кикинди и Комуни, па у севернобанатском листу „Ново време” где је била главни и одговорни уредник. Истовремено је из Баната била дугогодишњи дописник Радио Београда, Радио Новог Сада и „Политике”. Добитник је бројних признања, повеља, похвала за допринос српском новинарству – међу којима издвајамо Годишњу награду града Кикинде 2004. и 2001. године главну новинарску награду Дрвара од Срба повратника.

Новинарску, али и списатељску каријеру наставила је 2006. године у српској престоници, где живи и ствара.

Биљана Живковић аутор је репортажа, чланака, прича, записа, путописа по европским и азијским државама, али и интервјуа са домаћим и иностраним знаменитим личностима из света спољне и унутрашње политике, дипломатије, војне доктрине, историје, филозофије, социологије… Њена прва књига „Некрштена времена” објављена је 2004. године у издању Центра за унапређивање правних студија у Београду, а 2006. године друга „Са извора најчистије воде”, чији је издавач Српска књига. Из штампе су недавно изашле две нове књиге Живковићеве – дело „Величанствена уметникова усамљеност” и документаристичка књига о Србији и Космету – „У име истине”, у припреми су и нове публикације.

Живковићева је самостални новинар. Њене текстове објављује „Геополитика”, „Печат”, „Нова српска политичка мисао“, „Хвосно”, „Православље”, дописник је листова и сајтова српске дијаспоре широм света. Активно сарађује са руским медијима „Саровскаја газета“, „Српска РУ”…. Живковићева је и песникиња. Члан је Удружења књижевника Србије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања