Антић као вечна инспирација – сонетни венац „Палидрвце“

12/03/2016

Поводом традиционалне манифестације „Антићеви дани“, у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, у петак, 11. марта у 19 часова одржано је књижевно вече, на ком је аутор Ненад Грујичић представио свој сонетни венац „Палидрвце“. Поред аутора, присутнима се обратио писац и професор Јован Попов.

Ненад Грујичић
Ненад Грујичић

 – Ево нас у једно кишно вече на „Антићевим данима“, прилика да се присетимо великог песника и да придодамо мало свог песничког нерва свему томе. Веома сам захвалан домаћинима који су се сетили мог сонетног венца који је испирисан стиховима Мике Антића, односно љубавног сонетног венца који је настао на једној књижевној вечери у Београду, пре десет година, која је такође била посвећена Антићу – рекао је на почетку Ненад Грујичић.

Да је Мирослав Антић непресушни извор инспирације, истакао је познати српски књижевник, Ненад Грујичић. Његово дело „Палидрвце“ објављено је пре девет година, а нашло се и у његовој књизи „Светлица“, која је издата прошле године у Београду.

Истакнути писац и професор Јован Попов, нагласио је да на милозвучност сонетног венца нико не може остати равнодушан и то је оно што га издваја од осталих форми.

IMG_6629
Јован Попов

 – Ми смо овде вечерас окупљени пре свега у знак сећања на нашег великог песника Мику Антића, који није много писао у везаном стиху и није писао сонете али то је само знак да су писци једни другима инспирације чак и када не пишу у истој форми  – рекао је Попов

Следећи садржај посвећен Мирославу Антићу, у оквиру манифестације „Антићеви дани“  биће одржан у понедељак, 14. марта, у 18 часова, у Малом ликовном салону Културног центра када ће бити отворена изложба „Таљ није непобедив“ аутора Угљеше Цолића.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DbNcd_olDfs[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања