Miroslav Karlović, bubnjevi, ansambli, big bend, ritam

18/06/2018

Miroslav Karlović je 1978. godine završio osnovne studije za klasične i džez udaraljke na „Visokoj školi za muziku“ u Gracu, a 1980.  je magistrirao iz oblasti džez bubnjeva pri istoj školi.

Sarađivao je sa mnogim domaćim i stranim grupama i orkestrima džez, klasične i savremene muzike  (Grupa Toneta Janše, Boška Petrovića, Ivana Švagera, Aleksandra Dujina, Vlade Maričića, Jazzical – Mladen Đorđević; džez orkestrima Beograda, Ljubljane, Novog Sada i Budimpešte; simfonijskim orkestrom Beogradske filharmonije, RTS-a, Ostrave  (Češka), orkestrom Isidore Žebeljan, gudačkim orkestom Dušan Skovran i gudačkim kvartetom Brodski,  Ansamblom za drugu novu muziku).

Diskografija: Pattern – T. Janša, Wake Up and Jazzy– Grupa Jazzy, California– A. Dujin, Paganska trilogija – V. Maričić, Jazzical– Grupa Jazzical, opera Zora D – I.  Žebeljan, Balkan bolero – I. Žebeljan i Kamerna muzika – I. Žebeljan.

Od 1984. do 1994. godine radio je kao profesor na Odseku za klasične udaraljke u Srednjoj muzičkoj školi „Kornelije Stanković“, a od 1994. do danas kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Od 1995. do 2001. godine predavao je bubnjeve na Džez odseku Srednje muzičke škole „Kornelije Stanković“, a od 2012.  na Džez odseku FMU Beograd.

Majstorski kursevi: Ečka (1995), Stokholm, Kraljevska muzička akademija( 2004), Šabac (2009), a od 2011. godine je redovni predavač na novosadskoj Letnjoj muzičkoj akademiji Novi Sad – Dortmund.

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja