Мирослав Карловић, бубњеви, ансамбли, биг бенд, ритам

18/06/2018

Мирослав Карловић је 1978. године завршио основне студије за класичне и џез удараљке на „Високој школи за музику“ у Грацу, а 1980.  је магистрирао из области џез бубњева при истој школи.

Сарађивао је са многим домаћим и страним групама и оркестрима џез, класичне и савремене музике  (Група Тонета Јанше, Бошка Петровића, Ивана Швагера, Александра Дујина, Владе Маричића, Jazzical – Младен Ђорђевић; џез оркестрима Београда, Љубљане, Новог Сада и Будимпеште; симфонијским оркестром Београдске филхармоније, РТС-а, Остраве  (Чешка), оркестром Исидоре Жебељан, гудачким оркестом Душан Сковран и гудачким квартетом Бродски,  Ансамблом за другу нову музику).

Дискографија: Pattern – Т. Јанша, Wake Up and Jazzy– Група Jazzy, California– А. Дујин, Паганска трилогија – В. Маричић, Jazzical– Група Jazzical, опера Зора Д – И.  Жебељан, Балкан болеро – И. Жебељан и Камерна музика – И. Жебељан.

Од 1984. до 1994. године радио је као професор на Одсеку за класичне удараљке у Средњој музичкој школи „Корнелије Станковић“, а од 1994. до данас као професор на Факултету музичке уметности у Београду. Од 1995. до 2001. године предавао је бубњеве на Џез одсеку Средње музичке школе „Корнелије Станковић“, а од 2012.  на Џез одсеку ФМУ Београд.

Мајсторски курсеви: Ечка (1995), Стокхолм, Краљевска музичка академија( 2004), Шабац (2009), а од 2011. године је редовни предавач на новосадској Летњој музичкој академији Нови Сад – Дортмунд.

 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања