Maja Tatić

03/09/2018

Maja je rođena u Beogradu. Odrasla i školovala se u Banjaluci, gde je sa sedam godina imala prvi solo nastup na dečijem festivalu „Djeca pjevaju Banjaluci“ 1978. godine. Završila je muzičku školu, Odsek gitara i dugo godina bila član orkestra CKUDM „Veselin Masleša“. Sa 17 godina profesionalno se počinje baviti pevanjem i bila je član grupe Sonus, Skitnice i Monako. Odlazi na Kanarska ostrva gde ostaje da živi narednih 10 godina. Kao šoumen izvodi Tribute to Abba, zatim Shania Twain Show, Tina Turner Show, itd… Pobeđuje na nacionalnom takmičenju za Eurosong u Sarajevu i predstavlja BiH na Eurosongu (2002) u Estoniji sa pesmom „Na jastuku za dvoje“ gde osvaja 13. mesto. Ostvarila duete sa Tifom i Radetom Šerbedžijom i snimila dva albuma,za City Records i Hayat production.

  1. godini osvaja tri muzičke nagrade „Davorin“ u BiH, od 5 nominovanih. RADIO S organizuje radijski festival “FERAS S“ 14. i 15.decembra 2007.godine. Finale i superfinale su održani u Sava centru, gde je Maja sa pesmom „Čuvaj leđa“ (koja je snimljena u L.A.) ušla u najboljih 12 i dobila nagradu „Radija M“ iz Sarajeva za najslušaniju pesmu na festivalu.
  1. godine bila je gost Radeta Šerbedžije na njegovom koncertu, gde je promovisana duetska pesma pod nazivom „Moja te je duša poznala“ i spot za istu snimljena u L.A. 2008. godine Maja je bila specijalni gost na Radetovom koncertu na Kastelu u Banjaluci, uz pratnju Livio Morosin benda.

Ostvarila je saradnju sa Kaliopi, Tošetom Proeskim kao i Jadrankom Stojaković koja joj je poklonila pjesmu „Sve poruke tvoje“, promovisanu krajem 2016. godine. Od 2011. godine radi kao muzički urednik u Muzičkoj produkciji RTRS, u Banjaluci. Član je nove muzičke grupe „ONe TRI“, čiji je glavni inicijator Ružica Čavić.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja