Маја Татић

03/09/2018

Маја је рођена у Београду. Одрасла и школовала се у Бањалуци, где је са седам година имала први соло наступ на дечијем фестивалу „Дјеца пјевају Бањалуци“ 1978. године. Завршила је музичку школу, Одсек гитара и дуго година била члан оркестра ЦКУДМ „Веселин Маслеша“. Са 17 година професионално се почиње бавити певањем и била је члан групе Сонус, Скитнице и Монако. Одлази на Канарска острва где остаје да живи наредних 10 година. Као шоумен изводи Tribute to Abba, затим Shania Twain Show, Tina Turner Show, итд… Побеђује на националном такмичењу за Еуросонг у Сарајеву и представља БиХ на Еуросонгу (2002) у Естонији са песмом „На јастуку за двоје“ где осваја 13. место. Остварила дуете са Тифом и Радетом Шербеџијом и снимила два албума,за City Records и Hayat production.

  1. години осваја три музичке награде „Даворин“ у БиХ, од 5 номинованих. РАДИО С организује радијски фестивал “ФЕРАС С“ 14. и 15.децембра 2007.године. Финале и суперфинале су одржани у Сава центру, где је Маја са песмом „Чувај леђа“ (која је снимљена у Л.А.) ушла у најбољих 12 и добила награду „Радија М“ из Сарајева за најслушанију песму на фестивалу.
  1. године била је гост Радета Шербеџије на његовом концерту, где је промовисана дуетска песма под називом „Моја те је душа познала“ и спот за исту снимљена у Л.А. 2008. године Маја је била специјални гост на Радетовом концерту на Кастелу у Бањалуци, уз пратњу Ливио Моросин бенда.

Остварила је сарадњу са Калиопи, Тошетом Проеским као и Јадранком Стојаковић која јој је поклонила пјесму „Све поруке твоје“, промовисану крајем 2016. године. Од 2011. године ради као музички уредник у Музичкој продукцији РТРС, у Бањалуци. Члан је нове музичке групе „ОНе ТРИ“, чији је главни иницијатор Ружица Чавић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања