ЗОРАН ТЕШАНОВИЋ – ИЗЛОЖБА СЛИКА „ИМАГИНАРИЈУМ“

15/04/2015

 

Женска фигура као свеобухватна инспирација

IMG_8586

 

Изложба слика Зорана Тешановића „Имагинаријум“ свечано је отворена у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, а аутор је поздравио посетиоце објаснивши им одакле је потекла инспирација за овај циклус слика који је добио неуобичајено име.

Новосађани који су у великом броју дошли да погледају поставку имали су прилику да се упознају са светом маште уметника, која је,  како је рекао весела и дечачка.

– Ја припадам оној генерацији сликара који на радовима праве представу о животу који вреди живети. Уживам у свакој секунди сликања, а инспирација је трагање за оним кутком свести који је дубоко скривен у мени, као и за личним успоменама из детињства –рекао је Тешановић.

Маштањем, дошло је до читавог циклуса слика у којем свака прича говори за себе. Овај изузетни уметник рекао је да један сликар мора да има начин на који ће реализовати идеје, и да он своје врло успешно спроводи у дело.

– Централно место на свим сликама заузима нага женска фигура. Па тако имате једну слику која представља Феликсово скакање и ја сам у својој машти то представио као жену која је скочила исто као Феликс 2013.године – додао је уметник.

Изложба се може погледати до 24.априла.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_uRs-hKYEOo[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања