Zelena debata – tribina „TITO i MI“

22/05/2017

U okviru ciklusa Zelena debata, tribina „TITO i MI“, biće održana u  četvrtak, 25. maja u 19:30 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i moderator je Danilo Koprivica, a na tribini će, osim autora, govoriti: prof. dr Uranija Kozmidis Luburić, prof. dr Srđan Šljukić – sociolog  i Jovanka Čolak – poslanica u Skupštini APV.

Zelena debata je forma susretanja stručne i upućene laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

Četrnaesta po redu Zelena debata, inspirisana je 25. majem, virtuelnim Titovim rođendanom, datumom koji starije generacije pamte kao praznik – Dan mladosti. Da li je naše vreme precenilo značaj političkih prava i sloboda i to na uštrb nekih drugih građanskih prava i sloboda ali i obaveza i odgovornosti? Da li nove generacije smatraju da su mitovi i kultovi barem delimično opravdani? Šta o tome misle mladi, saznaćemo zahvaljujući onlajn anketi FB stranice „Uživo sa NS ulica“ koju prati preko 80 000, uglavnom mlađih pratilaca. Deo odgovora, uz obilje autentičnih sećanja i socioloških razmatranja čućemo i u otvorenom razgovoru sa veoma interesantnim i kompetentnim sagovornicima.

prof. dr Uranija Kozmidis Luburić je dete revolucionara, nedavno preminule Ide Sabo i Fila Kozmidisa, grčkog komuniste i partizanskog komandanta. Nosilac je štafete 1972. godine,  koju je za Titov osamdeseti rođendan izradio Jovan Soldatović. Prema sopstvenim rečima, večita je i odana pionirka.

Jovanka Čolak Kiralj  je pokrajinska poslanica ali je javnost pamti kao dobrotvora i najpre kao sestričinu Jovanke Broz koju je godinama pazila i negovala. Autor je knjige „Moja tetka Jovanka Broz i ja“.

prof. dr Srđan Šljukić je sociolog, posvećen sociologiji sela ali i veoma inspirativan mislilac kada je reč o (de)konstrukciji mitova.

Upoznajemo se, debatujemo, umrežavamo ideje i snagu i premrežavamo Novi Sad na novoj sesiji Zelene debate.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja