Зелена дебата – трибина „ТИТО и МИ“

22/05/2017

У оквиру циклуса Зеленa дебатa, трибина „ТИТО и МИ“, биће одржана у  четвртак, 25. маја у 19:30 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Аутор и модератор је Данило Копривица, а на трибини ће, осим аутора, говорити: проф. др Уранија Козмидис Лубурић, проф. др Срђан Шљукић – социолог  и Јованка Чолак – посланица у Скупштини АПВ.

Зелена дебата је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

Четрнаеста по реду Зелена дебата, инспирисана је 25. мајем, виртуелним Титовим рођенданом, датумом који старије генерације памте као празник – Дан младости. Да ли је наше време преценило значај политичких права и слобода и то на уштрб неких других грађанских права и слобода али и обавеза и одговорности? Да ли нове генерације сматрају да су митови и култови барем делимично оправдани? Шта о томе мисле млади, сазнаћемо захваљујући онлајн анкети ФБ странице „Уживо са НС улица“ коју прати преко 80 000, углавном млађих пратилаца. Део одговора, уз обиље аутентичних сећања и социолошких разматрања чућемо и у отвореном разговору са веома интересантним и компетентним саговорницима.

проф. др Уранија Козмидис Лубурић је дете револуционара, недавно преминуле Иде Сабо и Фила Козмидиса, грчког комунисте и партизанског команданта. Носилац је штафете 1972. године,  коју је за Титов осамдесети рођендан израдио Јован Солдатовић. Према сопственим речима, вечита је и одана пионирка.

Јованка Чолак Кираљ  је покрајинска посланица али је јавност памти као добротвора и најпре као сестричину Јованке Броз коју је годинама пазила и неговала. Аутор је књиге „Моја тетка Јованка Броз и ја“.

проф. др Срђан Шљукић је социолог, посвећен социологији села али и веома инспиративан мислилац када је реч о (де)конструкцији митова.

Упознајемо се, дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад на новој сесији Зелене дебате.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања