Zelena Debata – „RASPETLJAVANJE – PROSTITUCIJA“

21/02/2017

Zelena debata: „RASPETLJAVANJE – PROSTITUCIJA“  biće održana u četvrtak 23. februara u 18 časova  u Klubu  „Tribina mladih“. Autor i moderator debate je Danilo Koprivica.

Učestvuju:

Dr Gordana Stojaković iz udruženja  „S.T.R.I.K.E“  autorka obimnog istraživanja „Prostitucija u Srbiji – jedno od mogućih lica“. Čućete mnogo toga o uzrocima i posledicama prostitucije ali i o neizostavnoj ideološkoj dioptriji u analizi ove pojave.

Pored  lako uočljive – ulične prostitucije koja je „direktan prenos iz pakla“, biće reči i o onoj prikrivenoj,  koja i te kako pokušava  da koristi medije. Između ostalog, o tome će govoriti mr Đorđe Vozarević, najpre kao sociolog, a potom i kao član Saveta REM.

O naporima i rezultatima u pružanju podrške preko rada svratišta za seksualne radnice, govoriće Nebojša Đurasović, predsednik udruženja „Prevent“.

„Zelena debata“ je forma susretanja stručne i upućene laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

 Na ovoj sesiji govoriće se o prostituciji. Pošto se podsetimo da je Novi Sad još davne 1893. godine imao  Statut o prostituciji, autor će posetioce upoznati sa pravnom regulativom  i modelima regulisanja prostitucije u pojedinim evropskim zemljama.

     Na kraju, kao i uvek,  upućujemo javne zahteve i predloge  nadležnima, sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou ali i na zakonska rešenja, kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice. Upoznajemo se,  debatujemo, umrežavamo ideje i snagu i premrežavamo Novi Sad na novoj sesiji Zelene debate.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja