Зеленa Дебатa – „РАСПЕТЉАВАЊЕ – ПРОСТИТУЦИЈА“

21/02/2017

Зелена дебата: „РАСПЕТЉАВАЊЕ – ПРОСТИТУЦИЈА“  биће одржана у четвртак 23. фебруара у 18 часова  у Клубу  „Трибина младих“. Аутор и модератор дебате је Данило Копривица.

Учествују:

Др Гордана Стојаковић из удружења  „С.Т.Р.И.К.Е“  ауторка обимног истраживања „Проституција у Србији – једно од могућих лица“. Чућете много тога о узроцима и последицама проституције али и о неизоставној идеолошкој диоптрији у анализи ове појаве.

Поред  лако уочљиве – уличне проституције која је „директан пренос из пакла“, биће речи и о оној прикривеној,  која и те како покушава  да користи медије. Између осталог, о томе ће говорити мр Ђорђе Возаревић, најпре као социолог, а потом и као члан Савета РЕМ.

О напорима и резултатима у пружању подршке преко рада свратишта за сексуалне раднице, говориће Небојша Ђурасовић, председник удружења „Превент“.

„Зелена дебата“ је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

 На овој сесији говориће се о проституцији. Пошто се подсетимо да је Нови Сад још давне 1893. године имао  Статут о проституцији, аутор ће посетиоце упознати са правном регулативом  и моделима регулисања проституције у појединим европским земљама.

     На крају, као и увек,  упућујемо јавне захтеве и предлоге  надлежнима, са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и на законска решења, којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене заједнице. Упознајемо се,  дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад на новој сесији Зелене дебате.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања