Зеленa Дебатa: „ОДРЖИВИ ГРАД“

25/01/2017

Зелена дебата: „Одрживи град“ биће одржана у четвртак 26. јануара у 19 часова  у Клубу  „Трибина младих“. Аутор дебате је Данило Копривица.

Зелена дебата је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

На овој сесији говоримо о концепту одрживог града, који не представља само економску и еколошку одрживост или причу о смањењу штетних емисија, већ захтева свеукупно и врло комплексно решење значајног броја проблема с којима се данашњи градови суочавају.

     др Ана Пајванчић Цизељ, социолошкиња, увешће нас у теоријски садржај концепта а потом ћемо се подсетити периода највећег развоја и изградње нашег града. Јован Дејановић, градоначелник у два мандата (1974-1982), у доба када се град најдинамичније развијао, евоцираће сећање на нека добра професионална искустава и стандарде, који су нестали под притиском све веће тражње за стамбеним и пословним квадратима и пред интересима моћних инвеститора. Да ли је економска криза и опадање тражње на тржишту некретнина, уједно и прилика да се стратешки и безрезервно определимо према концепту одрживости, говориће Слободан Јовић,  председник Удружења архитеката Новог Сада.

     На крају, као и увек,  упућујемо јавне захтеве и предлоге  надлежнима, са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и на законска решења, којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене заједнице. Упознајемо се,  дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад на новој сесији Зелене дебате. Аутор и модератор: Данило Копривица

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања