Зелена дебата – Култура (и) капитал

19/10/2016

Зелена дебата – Култура (и) капитал биће одржана у петак 21. октобра у 18 часова на „Трибини младих“. Учесници су проф. др Коста Јосифидис,  проф. др Жолт Лазар,  мр Зоран Суботички (Чудесни свет Дунђерских), Огњен Томашевић (Ново културно насеље). Аутор и модератор – Данило Копривица

kultura_kapital_21-10

Зелена дебата је форма сусретања стручне и лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

Сјајна вест да је Нови Сад изабран за Европску престоницу културе 2021. године, најављује „плиму“ културе и капитала. Какав је њихов однос био кроз историју а какав је данас? Да ли је култура искључиво државна обавеза или је одговорност и на богатим компанијама и појединцима? Посетиоци ће имати прилику да чују еминентне универзитетске професоре, глумачко казивање тестамента Богдана Дунђерског, биће представљени позитивни примери из прошлости и садашњости.

Да финансијски капитал није предуслов културне акције, потврдиће упознавање са пројектом „Ново Културно насеље“ који на оригиналан начин реализује идеју културне децентрализације Новог Сада.

На крају биће упућујени јавни захтеви и предлози  надлежнима, са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и на законска решења, којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене заједнице.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања