Зелена дебата: ХОМЕОПАТИЈА И(ЛИ) МЕДИЦИНА

17/04/2017

 У оквиру циклуса „Зеленa Дебатa“, трибина „Хомеопатија и(ли) медицина“, биће одржана у уторак 18. априла  у 19 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Аутор и модератор је Данило Копривица, а на трибини ће осим аутора говорити: проф. др. Владан Поповић, васкуларни хирург и др Зоран Миланков специјалиста оралне хирургије, хомеопат и истакнути члан удружења за класичну хомеопатију „Ханеман“.

    „Зелена дебата“ је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

     Ова сесија, инспирисана је Светском недељом хомеопатије ( 10-16. април) која се обележава под покровитељством Светске здравствене организације.

     Хомеопатија представља, како истичу њени заговорници, ефикасан научни систем традиционалне медицине који помаже природној способности тела или ума за самоисцељењем. Хомеопатија не искључује класичну медицину, а и званична медицина, све мање искључује хомеопатију. Ипак, и поред несумњивих, широкој јавности  недовољно познатих  резултата, хомеопатија има своја ограничења. О томе кад нам помаже  а кад може да нам одмогне, разговараће наши  савршено компетентни гости.

проф. др. Владан Поповић је васкуларни хирург, који се у  пракси сусретао са пацијентима којима је хомеопатска терапија била добра додатна подршка али и са онима, који су у свом незнању, преценели њене моћи и угрозили сопствено здравље.

др Зоран Миланков је специјалиста оралне хирургије, хомеопат, истакнути члан удружења за класичну хомеопатију „Ханеман“ . Велики је заговорник хомеопатије али је као доктор класичне медицине, свестан да код појединих стања пацијената, њена неадекватна примена, може више да штети, него да користи.

     Упознајемо се,  дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад на новој сесији Зелене дебате.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања