Зеленa Дебатa – „АНЂЕЛИ И ЧУВАРИ“

29/11/2016

Зелена дебата – „АНЂЕЛИ И ЧУВАРИ“ у Новом Саду биће одржана у четвртак 1. децембра са почетком у 18 часова на „Трибини младих“. Учесници дебате су: проф. др Гордана Мишић Павков, психијатар, др Нада Падејски Шекеровић, Сигурна женска кућа у Новом Саду и Мирјана Бобић Мојсиловић, писац. Аутор и модератор – Данило Копривица.

Зелена дебата је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

Нова Година је прави тренутак да  неког или нешто, освојите или оставите. Покушајте да оставите цигарете, обавезно партнера који вас прогања а потрудите се да освојите апсолутно право на достојанствен животни избор. Сазнаћемо: зашто је важно подржати акцију „16 дана активизма против насиља над женама“, глобалну, светску кампања коју обележава 1,700 организација у преко 100 држава света; шта нам доноси нови Закон о спречавању насиља у породици и  како функционише Сигурна женска кућа у Новом Саду. У другом делу програма, упознаћемо се са новим романом Мирјане Бобић Мојсиловић, чије друго издање се очекује уочи новогодишњег празновања. Роман говори управо о „Tанкој љубавној линији“ коју деле ерос и танатос. На крају, као и увек,  упућујемо јавне захтеве и предлоге  надлежнима, са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и на законска решења, којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене заједнице.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања