Завршена девета Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд

20/07/2019

Завршним концертом професора и полазника, девета Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд, која је почела 13. јула,успешно је приведена крају вечерас, у суботу 20. јула, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

Овај музички пројекат, који се реализује као део сарадње братских градова Новог Сада и Дортмунда, КЦНС je организовао у сарадњи са Музичком школом „Исидор Бајић“.

У раду овогодишње Академије учествовалоје више од 60 полазника из Новог Сада, Београда, Суботице, Зрењанина, Пожаревца и Краљева, али и из иностранства – Сплита и Будимпеште, и деветоро из Дортмунда.

Уочи вечерашњег завршног концерта,обративши се бројној публици, уредница музичког програма КЦНС-а Весна Каћански казала је да се у протеклих недељу дана пуно тога лепог догодило: полазници су много учили и научили о џезу, али било је времена и за дружења и разгледање Новог Сада.

Веома је лепо што наша два братска града Нови Сад и Дортмунд и даље подржавају ову нашу активност. Недавно смо били на пријему у Градској кући код господина Далибора Рожића, члана Градског већа задуженог за културу, и том приликом је истакнута потреба да се та сарадња настави – рекла је Каћански.

Саксофониста и професор из Дортмунда Уве Плат казао је да ће следеће године бити јубиларна 10. Летња џез академија и да се нада да ће видети овогодишње талентоване и младе полазнике и наредне године.

Завршни концерт трајао је готово два сата, а одушевљена новосадска публика извођаче је награђивала бурним аплаузима.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања