Завршен циклус „Очи у очи са науком“

26/05/2016

Предавањем „Биохемија здравља – пут од биљака до лека“ које је је одржано у среду 25. маја на „Трибини младих“ завршен је циклус научно-популарних предавања „Очи у очи са науком“.

baner za sajt

Прво предавање у оквиру циклуса одржано је 23. фебруара ове године, а током два месеца, колико је циклус био на програму, новосадској публици представљене су теме из разних области природних наука. Циклус научно – популарних предавања под називом „Очи у очи са науком“, осмишљен је у сарадњи Природно-математичког факултет и Културног центра Новог Сада. На предавањима су обрађиване актуелне и занимљиве теме, предвачи и посетиоци су заједно покушали да дођу до одговора на нека питања, а изнете су и најновије научне тезе. На забаван и приступачан начин објашњени су неки социјални и природни феномени као што су: статистика, ГМО, глобално загревање, физика хаоса, биохемија…

Студентима и свима  који гледају широм отворених очију у потрази за новим сазнањима помогли су врсни стручњаци: др Загорка Лозанов Црвенковић, др Млађен Јовановић, др Жељко Поповић, др Минучер Месарош, др Оливера Клисурић, др Анђелија Ивков Џигурски, др Јасмина Ђорђевић и др Бојана Срећо Зеленовић.

Фото: Милица Стојанац

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања